Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області інформує

12 Травня, 2023 р., 11:21
Оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 438, якою затверджено Порядок організації надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. 
12 Травня, 2023 р., 11:19
Як призначають пенсію особам, які проживають/проживали на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії Тимчасово, у період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після його припинення або скасування, для осіб, які проживають/проживали на території, на якій ведуться (велися) бойові дії, та/або на тимчасово окупованій російською федерацією території України, у разі якщо звернення за призначенням пенсії відбулося в період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після його припинення або скасування, за умови що строк звернення за призначенням відповідної пенсії не сплив на 24 лютого 2022 року, пенсія призначається: за віком – із дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку; по інвалідності – із дня встановлення інвалідності; у зв’язку з втратою годувальника – із дня, що настає за днем смерті годувальника; за вислугу років – з дня, наступного за днем звільнення з роботи, яка дає право на таку пенсію, але не раніше 24 лютого 2022 року. Умовами для призначення пенсії із зазначених термінів є: звернення за призначенням пенсії в період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після його припинення або скасування; строк звернення за призначенням відповідної пенсії не сплив на 24 лютого 2022 року; звернення осіб, які проживають/проживали на території, на якій ведуться (велися) бойові дії, та/або на тимчасово окупованій російською федерацією території України. Заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії зазначеним особам визначається з урахуванням показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року, з якого призначено пенсію. Страховий стаж та заробітна плата обчислюються до місяця, що передує місяцю набуття права на призначення пенсії.
08 Травня, 2023 р., 11:40
Громадянину, який отримав посвідчення “учасника бойових дій” та хоче оформити пільги на оплату житлово-комунальних послуг, потрібно звернутися до органу Пенсійного фонду України та подати заяви:
02 Травня, 2023 р., 14:42
Відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону.
25 Квітня, 2023 р., 16:02
З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде перепризначено автоматично, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарств. 
18 Квітня, 2023 р., 09:24
В Україні право на страхові виплати за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (допомога по вагітності та пологах належить саме до таких виплат) мають застраховані особи (Закон України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”).
12 Квітня, 2023 р., 10:52
Починаючи з 2018-го, кожного року з 1 квітня проводиться перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам без додаткового звернення до органів Фонду. 
07 Квітня, 2023 р., 09:28
Розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата для страхових виплат, є 12 календарних місяців за тим місцем роботи, де стався нещасний випадок, починаючи з місяця, що передує місяцю настання страхового випадку.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь