Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області інформує

07 Вересня, 2023 р., 13:02
В Україні впроваджується експериментальний проєкт, який дає можливість максимально полегшити процедуру звернення громадян за житловою субсидією (постанова Уряду від 13.06.2023 № 601 “Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).
22 Серпня, 2023 р., 10:43
 Постановою Кабінету Міністрів України № 754 від 21 липня 2023 року “Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань“ передбачено, що отримувачі грошової виплати до Дня Незалежності України, зокрема, ветерани війни, які не є пенсіонерами, не перебувають на службі і набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно, можуть звернутися до органів Пенсійного фонду України та отримати її до 1 листопада поточного року.
14 Серпня, 2023 р., 12:12
Міністерство соціальної політики активно працює над тим, аби всі громадяни, незалежно від місця їх знаходження (перебування на ТОТ, вимушеного переміщення в середині чи поза межі України) мали доступ до соціальної підтримки та пенсійних виплат. 
27 Червня, 2023 р., 15:29
 Для того, щоб субсидію нарахували за весь неопалювальний період, окремим категоріям громадян необхідно подати заяву до кінця червня (протягом двох місяців із початку цього періоду). В іншому разі субсидію нараховуватимуть із місяця звернення. Особисто необхідно звернутися до Пенсійного фонду України, якщо:  члени сімей орендують житлові приміщення для проживання, за які сплачують житлово-комунальні послуги;  кількість осіб, які фактично проживають у домогосподарстві, менша ніж кількість зареєстрованих;  домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;  у складі господарства є внутрішньо переміщені особи, які отримують субсидію за адресою, яка відрізняється від місця реєстрації.  Усім іншим громадянам житлові субсидії на неопалювальний період, який триває з 1 травня по 30 вересня, продовжено автоматично.  Пенсійний фонд України через особисті кабінети на вебпорталі електронних послуг Фонду та в мобільному додатку «Пенсійний фонд» надіслав кожному субсидіанту повідомлення про рішення щодо перепризначення субсидії на неопалювальний період, її розмір, або ж причину відмови.  Такі повідомлення будуть надсилатися в особисті кабінети субсидіантів кожного разу при перепризначенні субсидії (на опалювальний та неопалювальний періоди).
26 Червня, 2023 р., 09:50
Повідомити Пенсійний фонд про працевлаштування – дія, необхідна передусім для самого пенсіонера, адже дозволяє визначити належний розмір пенсії. Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  зобов’язує кожну застраховану особу повідомляти про зміни, зокрема щодо свого працевлаштування. Про такий обов’язок органи Пенсійного фонду повідомляють кожного пенсіонера в заяві та пам’ятці, які він підписує. Наголошуємо, що законодавством НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО накладання штрафів за працевлаштування пенсіонера. Навпаки, після встановлення факту роботи, про який пенсіонер не повідомив своєчасно, його розмір пенсії визначають, зважаючи на нові дані. Щодо повернення надміру виплачених сум, то законом визначена можливість добровільно повернути кошти, що не належать пенсіонерові. Якщо ж ні, то з пенсії утримується переплата в розмірі, не більшому за 20 % від місячної пенсії. Задля уникнення непорозумінь щодо розмірів пенсії переконливо рекомендуємо тим, хто має намір у період одержання пенсії вийти на роботу, негайно інформувати будь-яким зручним способом органи Пенсійного фонду про такий факт.
26 Червня, 2023 р., 09:47
Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” для обчислення пенсії враховується заробітна плата за всі періоди страхового стажу людини починаючи з липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами для обчислення пенсії також може враховуватися заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року. Заробітна плата людини за кожен місяць із зазначеного періоду враховується для обчислення пенсії через індивідуальний коефіцієнт зарплати, який визначається шляхом співставлення заробітної плати людини із середньою зарплатою по Україні у цьому місяці.  Законом передбачено можливість виключати із періоду, за який враховується зарплата для обчислення пенсії, місяці із невигідним заробітком (низькими коефіцієнтами).  Детальніше: https://tinyurl.com/4dk3knj2
26 Червня, 2023 р., 09:44
  Щороку 23 червня в Україні відзначають День державної служби. Із нагоди професійного свята інформуємо про пенсійне забезпечення державних службовців. Право на призначення пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу» мають чоловіки, які досягли віку 62 роки, жінки, які досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за наявності у чоловіків – 35 років страхового стажу, у жінок – 30 років страхового стажу, та які на 01.05.2016 обіймають посади державної служби та мають не менш як 10 років на посадах, зарахованих до відповідних категорій посад державних службовців, або які на 01.05.2016 мають не менше 20 років стажу на посадах, зарахованих до відповідних категорій посад державної служби. Довідково. На 01.06.2023 на пенсійному обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду в Черкаській області перебуває 617 осіб, які отримують пенсію відповідно до ЗУ «Про державну службу».
19 Червня, 2023 р., 11:51
Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” для обчислення пенсії враховується заробітна плата за всі періоди страхового стажу людини починаючи з липня 2000 року.
19 Червня, 2023 р., 11:49
Пенсійним фондом України реалізовано можливість перегляду повідомлень про результати прийнятих рішень щодо призначення / непризначення / відмову у призначенні житлових субсидій.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь