Золотоніський районний відділ ДУ "Черкаський ОЦКПХ МОЗ" інформує

05 Вересня, 2023 р., 14:44
Фахівцями відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) за неінфекційними захворюваннями Золотоніського районного відділу Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проведено гігієнічне навчання для  працівників харчоблоків, медичного персоналу закладів загальної середньої та дошкільної освіти Новодмитрівської сільської ради та працівникам Гельмязівського психоневрологічного інтернату.  
22 Серпня, 2023 р., 09:31
 Золотоніський районний відділ ДУ "Черкаський ОЦКПХ МОЗ" акцентує увагу батьків та керівників освітніх закладів Золотоніського району на актуальних юридичних аспектах профілактики керованих інфекцій згідно трактувань юриста, експерта Національного порталу з імунізації Олексія Тараканова :
16 Серпня, 2023 р., 17:10
На даний час в Україні проводиться  кампанія наздоганяючої вакцинації проти кору. Враховуючи, що Черкаська область  займає одне із останніх місць по охопленню щепленнями дітей - це одне із першочергових завдань на сьогодні. 
04 Серпня, 2023 р., 11:26
На численні звернення громадян м.Золотоноші стосовно якості питної води з водогону інформую наступне:
01 Серпня, 2023 р., 15:51
Інформую населення, що в Україні розпочата кампанія з наздоганяючої імунізації по кору. З усіх вакцинокерованих інфекцій найбільший ризик становить саме кір. Інфекція дуже швидко передається, із 10 невакцинованих дітей захворіють щонайменше 8-9, якщо зіткнуться з нею. Україна вже  має досвід спалаху кору 2017 – 2019 років, внаслідок якого близько 115 тисяч дітей було уражено хворобою. Обмеження, спричинені коронавірусом, та повномасштабне вторгнення рф призвели до того, що частина дітей не пройшла вакцинацію згідно національного календаря. Тож важливо, аби діти отримали захист до початку навчального року, і зараз для цього створено всі умови: в наявності якісна європейська вакцина та оновлене холодове обладнання в кожному регіоні. Комбіновану вакцину проти кору, паротиту і краснухи (КПК) на підтримку Національної програми імунізації в Україні доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).  Зараз необхідно захистити дітей від кору: прийти до найближчого пункту медико-санітарної допомоги та зробити свідомий вибір.
01 Серпня, 2023 р., 11:11
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, туберкульоз входить до переліку десяти найбільш смертельно небезпечних інфекційних захворювань світу. До повномасштабного вторгнення росії Україна впевнено впроваджувала інноваційні рішення для боротьби з туберкульозом та займала у цьому напрямку лідируючі позиції серед країн Східної Європи та Центральної Азії (СЄЦА). Через активні бойові дії, прицільні атаки ворога на медичну систему, масштабну міграцію ризики розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема й туберкульозу, зростають. Однак фахівці протитуберкульозної служби роблять усе, щоб мінімізувати ризики, та навіть продовжують впроваджувати інноваційні практики попри війну, яка триває.
17 Липня, 2023 р., 14:56
На сьогоднішній день у нашому районі різко збільшилась кількість хворих на кліщовий бореліоз (хвороба Лайма) Тільки за період з 07.07.2023 року по 14.07.2023 року встановлено діагноз «хвороба Лайма» чотирьом хворим. Це жителі Золотоніської та Новодмитрівської територіальних громад.
14 Липня, 2023 р., 11:48
Золотоніський районний відділ ДУ «Черкаський обласний центр контролю профілактики хвороб МОЗ України»  застерігає:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь