Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 10.06.2024 13:12
Кількість переглядів: 54

Фото без опису04.06.2024р. близько 23:10 в селі Деньги по вулиці Лісовій в господарстві місцевого жителя 1971 року народження, виникла пожежа надвірної споруди. Вогнем знищено покрівлю на площі 30 м.кв., перекриття на площі 5 м.кв. Пошкоджено стіни на площі 25 м.кв. Причина пожежі — коротке замкнення електромережі.Пожежу локалізовано 05.06.2024 о 00:02, о 00:46 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

05.06.2024р. о 20:36 в с-щі Драбів по вулиці Васильченка, черговим караулом 5-ї ДПРЧ (1АЦ, 3 особи) виконувались роботи з відкривання вхідних дверей квартири, оскільки господиня потребувала медичної допомоги.

06.06.2024р. близько 05:30 в селі Павлівщина Великохутірської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 1,8 га та торф’яний ґрунт на площі 400 м.кв. Причина пожежі - необережність під час куріння. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 10:29, ліквідовано о 18:20 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ) та ТОВ «БЗК» (2 трактора з бочками для підвозу води 5 та 10 куб.м.).

06.06.2024р. близько 12:00 в Золотоніському районі, с. Скориківка Новодмитрівської ТГ, вул. Соборна, 77, в господарстві гр. Н., виникла пожежа в господарчій споруді (сарай, розміром 5х4 м., стіни глинобитні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю і перекриття по всій площі та пошкоджено стіни на площі 15 м.кв. Збиток склав 10000 грн. Причина пожежі - необережність під час куріння. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 13:37, ліквідовано о 14:41 силами 8‑ї ДПРЧ (1АЦ).

06.06.2024р. близько 16:50 в м. Золотоноша по вулиці Бакаївська, виникла пожежа на горищі господарчої споруди. Вогнем знищено покрівлю на площі 15 м.кв., перекриття на площі 5 м.кв. та пошкоджено стіни на площі 3 м.кв. Причина пожежі - коротке замикання електричної мережі. Пожежу локалізовано о 17:23, ліквідовано о 17:35 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

06.06.2024р. близько 19:45 в с-щі Чорнобай, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 250 м.кв. Причина пожежі - необережність під час куріння. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 20:40, ліквідовано о 20:48 силами 6-го ДПРП (1АЦ).

06.06.2024р. близько 16:26 в Золотоніському районі, м. Золотоноша, вул. Шевченка, 156, по взаємодії з поліцією особовим складом чергового караулу 8-ї ДПРЧ (1АПД, 2 особи) проводились роботи з відкривання вхідних дверей квартири № 49, яка належить Тумонісу С.С., 1943 р.н., оскільки господар не міг їх відчинити самостійно.

07.06.2024р. близько 13:30 в селі Новоукраїнка Чорнобаївської ТГ по вулиці Шкільній, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності, яка розповсюдилася на господарчу споруду, що не експлуатується. Вогнем знищено суху рослинність на площі 50 м.кв., покрівлю споруди на площі 15 м.кв., пошкоджено покрівлю на площі 5 м.кв. та перекриття на площі 4 м.кв. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 14:49, ліквідовано о 15:02 силами 6-го ДПРП (1АЦ), ДПК с. Степове (1АЦ).

08.06.2024р. близько 18:10 у селі Дібрівка Новодмитрівської ТГ по вулиці Золотоніській в приватному домоволодінні, виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. Вогнем пошкоджено підлогу на площі 0,5 м.кв., диван. Причина пожежі — необережність під час куріння. Винуватець — встановлюється. Пожежу ліквідовано до прибуття чергового караулу 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

09.06.2024р. близько 14:15 в селі Павлівщина Драбівської ТГ по вулиці Калинова, виникла пожежа автомобіля «Volkswagen Polo», який знаходився в гаражі. Вогнем знищено автомобіль, покрівлю гаража по всій площі, бензокоса, садовий обприскувач та пошкоджено покрівлю сусідньої господарчої споруди на площі 8 м.кв., 1,5 м.куб. дров. Причина пожежі - несправність електричної системи автомобіля. Винуватець - власник. Пожежу локалізовано о 15:08, ліквідовано о 15:41 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ).

09.06.2024р. близько 17:30 в с-щі Дібрівка Новодмитрівської ТГ, по вулиці Золотоніська, виникла пожежа в кімнаті не експлуатуємого будинку. Вогнем знищено дерев’яну підлогу на площі 15 м.кв., меблі, речі домашнього вжитку та пошкоджено стіни на площі 20 м.кв., перекриття на площі 56 м.кв. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 18:32, ліквідовано о 19:05 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 395 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 162 сучасних боєприпасів: БЧ РСЗВ - 21 од., гранатометні постріли - 6 од., гранати - 5 од., БЧ БпЛА - 6 од., детонатор БпЛА - 1 од., авіаційну ракету Р-27 - 1 од., авіаційну ракету Р-73 - 34 од., підривник - 2 од., РС-122 - 3 од., РС-131 - 3 од., ВОГ-25 - 2 од., набої - 106 од.

- 232 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 122 од., мінометні міни - 20 од., гранати - 12 од., протитанкові міни - 3 од., набої - 86 од., підривник - 3 од.

 

З початку року в Черкаській області зареєстровано 33 пригоди на водних об’єктах, внаслідок яких 20 осіб загинуло (з них 1 дитина) та 23 особи врятовано (з них 1 дитина).

 

З настанням купального сезону, на #Золотоніщині рятувальники здійснюють ряд профілактичних заходів з запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах, під час відпочинкового сезону.

Рятувальники наголошують на дотриманні основних правил безпеки під час відпочинку на воді:

- купайтеся тільки в спеціально відведених та обладнаних місцях

- купання починайте при t повітря 22-24° С, t води 20° С;

- не купайтеся відразу після прийому їжі і в нетверезому стані;

- перед купанням корисно полежати і відпочити. Не входити у воду розігрітим.

Фото без опису

 

На #Золотоніщині рятувальники здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу на об'єктах де використовуються генератори

Під час спілкування, рятувальники вкотре звертають увагу  на небезпеці надмірного навантаження електричної мережі, особливо у період планових відключень.

Також фахівці Служби порятунку нагадують правила безпечної експлуатації під час використання генераторів. Зокрема наголошують на дотриманя правил під час використання генераторів забороняється:

    -  перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора;

    -  вносити зміни в конструкцію генератора;

 - розміщувати його у замкнутому приміщенні без вентиляції, а також у вибухонебезпечному середовищі, в підвалах та в приміщеннях з можливим перебуванням людей;

    - палити та користуватися джерелами відкритого вогню під час заправки та експлуатації генератора;

    - відкривати кришку баку при працюючому генераторі;

    - заправляти генератор при працюючому або неохолодженому двигуні;

    - об’єднувати генератори у ланцюг;

    - перебувати поруч з генератором стороннім особам або тваринам;

   -  змішувати різні види мастила та палива.

 

Безпека на воді

З початком купального сезону, на водоймах району активно розпочали відпочивати громадяни. А щоб їх відпочинок був безпечним, співробітники Золотоніського районного управління #ДСНС спільно з представниками поліції постійно проводять роз`яснювальну роботу.

Під час рейду рятувальники наголошують на забороні купання в нетверезому стані та пірнанні з висоти. Окрему увагу співробітники ДСНС звертають на громадян, які відпочивали біля води з дітьми, наголосивши дорослим навчати своїх дітей правилам безпеки, і ні в якому разі не залишати малечу без нагляду.

 

Під час літніх канікул рятувальники проводять заняття з безпеки життєдіяльності з дітьми

На #Золотоніщині у період літніх канікул рятувальники проводять екскурсії в рятувальних підрозділах, під час яких спілкуються з дітьми на теми безпеки життя. Співробітники служби порятунку нагадують малечі про основні правила безпечної поведінки під час прогулянки до лісу, у разі виявлення боєприпасів часів війни та безпеку на воді.

У ході зустрічі рятувальники звертають увагу школярів на причини виникнення пожеж та способи з їх запобігання, розповідають як правильно діяти у разі виникнення небезпечної ситуації.

«Після побаченого і почутого кожна дитина глибше розуміє важливість та героїчність професії «рятувальник». Подібні заходи вкрай важливі, адже дають можливість краще засвоїти правила та вберегти життя дитини.

 

Рятувальники запобігають пожежам в екосистемах.

У пожежонебезпечний період значно підвищується ризик виникнення пожеж, причинами яких є необережне поводження з вогнем або свідоме спалювання сухої рослинності.

На #Золотоніщині рятувальники та працівники поліції вкотре об’єднуються та здійснюють патрулювання лісових масивів, проводять роз’яснювальну роботу серед населення в приватному житловому секторі щодо дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах.

Пам’ятайте, що вогонь – це неконтрольований процес горіння. Залишати його без нагляду або розводити у невстановлених місцях заборонено. Порушення правил пожежної безпеки призводить до катастрофічних наслідків!

Інформаційно-роз’яснювальна робота відбувається у кожному районі області щотижня.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь