Вакцинація проти сказу!

Дата: 06.06.2024 16:08
Кількість переглядів: 83

Фото без описуНа території України мешкає 22 види диких м’ясоїдних тварин, які є потенційним джерелом збудника сказу в природі. Основним джерелом збудника сказу продовжує залишатись червона лисиця. Важливе епізоотологічне значення мають єнотовидні собаки, хижаки родини куниць та вовки а також безпритульні тварини.

 

Профілактика та ліквідація природного сказу в Україні включає заходи контролю щільності червоної лисиці та вакцинації домашніх собак та котів для створення імунного бар’єру між дикою фауною та людиною і домашніми тваринами.

 

На сьогоднішній день стратегія боротьби зі сказом базується на виконанні комплексу антирабічних заходів, направлених на профілактику та ліквідацію сказу і включає в себе парентеральну вакцинацію домашніх тварин (собак, котів), епізоотичний моніторинг та широку роз’яснювальну кампанію серед населення.

 

Наголошуємо про те, що Золотоніська районна державна лікарня ветеринарної медицини проводить вакцинацію тварин проти сказу вакциною "Rabister Red". Вакцинація є безкоштовною для власників тварин. 

 

Ще раз акцентуємо Вашу увагу на тому, що вакцинація тварин проти сказу – важлива процедура у житті ваших вихованців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь