Повідомлення про намір отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Дата: 28.05.2024 15:53
Кількість переглядів: 47

Фото без описуТовариство з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА ТРИ» (ТОВ «ОМЕГА ТРИ»), ЄДРПОУ: 42304909. Юридична адреса: 19702, Черкаська обл., Золотоніський р-н, м. Золотоноша, вул. Гагаріна, 24; телефон 093-227-56-59, оmega.three.ua@gmail.com. КВЕД 10.12 Виробництво м'яса свійської птиці (основний).

 

Мета: отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин для існуючого майданчика після реконструкції, що розміщений в Черкаській області, Золотоніський р-н, с. Мехедівка, вул. Черкаська, 110. Основний вид діяльності – дорощування свійської птиці. 

До цього часу даний майданчик птахоферми був у користуванні у іншого товариства (колгосп), який введений в експлуатацію ще до 2017 року, отже виробнича діяльність об’єкта не підпадає під дію Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», так як виробнича діяльність існуюча до введення в дію закону.

 

Основними джерелами виділення забруднюючих речовин на двох майданчиках є: приміщення утримання курей (бройлерів), газогенератори, дезинфекція пташників, транспортери для видалення посліду, силоси з комбікормом, дезбар’єри, дизельгенератори, пічки. 

 

В результаті виробничої діяльності в атмосферне повітря виділяються забруднюючі речовини (т/рік): натрію гідроокис-0,01; мікроорганізми-продуценти-0,0000001; речовини у вигляді суспендованих твердих частинок-7,5; азоту діоксид-1,0; азоту(1) оксид (N2O)-0,01; аміак-49,0; діоксид та інші сполуки сірки-0,6; сірки діоксид-0,1; сірководень-1,0; вуглецю оксид-1,5; диметиламін-0,5; неметанові легкі органічні сполуки-0,6; фенол-0,1; формальдегід-0,1; метан-15,0; хлор-0,1; вуглецю діоксид-720,0. 

 

Відповідно до Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України №448 від 27.06.2023 заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розробляються, так як підприємство відносяться до другої групи об’єктів за складом документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

 

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: заходи щодо запобігання перевищення встановлених нормативів ГДВ у процесі виробництва; заходи щодо остаточного припинення діяльності, пов’язаної з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, та приведення місця діяльності у задовільний стан; заходи щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих метеорологічних умовах передбачені і будуть враховані в документах, у яких обґрунтовуються обсяги викидів  та в дозволі на викиди.

 

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають законодавству. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від підприємства не створюють перевищення рівня впливу на атмосферне повітря на межі СЗЗ.

 

Збір зауважень громадських організацій та окремих громадян по даному питанню проводиться протягом 30-ти днів з дня публікації до Черкаської обласної військової адміністрації за адресою: 18001, Черкаська обл., м. Черкаси, бульв. Шевченка, 185, тел. (0472) 37-22-49, 37-29-15, 33-73-13, srzg@ck.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь