Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 08.04.2024 09:48
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

02.04.2024р. близько 15:00 в селі Нова Гребля Піщанської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності яка розповсюдилася на надвірну споруду. Вогнем знищено суху рослинність на площі 0,6 га та покрівлю надвірної споруди по всій площі. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — місцева жителька 1975 року народження. Пожежу локалізовано о 16:32, ліквідовано о 16:43 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

03.04.2024р. близько 19:30 в селі Богодухівка Чорнобаївської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 0,5 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 20:03, ліквідовано о 20:05 черговим караулом 6-го ДПРП (1АЦ).

06.04.2024р. близько 08:00 в с-ще Драбів, вулиці Незалежності,  у приватному домоволодінні місцевої жительки 1972 року народження, виникла пожежа господарчої споруди. Вогнем знищено покрівлю на площі 21 м2, 40 курчат, господарчий інвентар, стіни по всій площі. Причина пожежі — коротке замикання електромережі. Винуватець — господарка. Пожежу локалізовано о 08:39, ліквідовано о 08:59 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ).

06.04.2024р. близько 10:00 в селищі Драбів по вулиці Ювілейній на відкритій території виникла пожежа очерету та сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність та очерет на площі 2,7 га. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 13:44, ліквідовано о 21:19 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ).

07.04.2024р. близько 01:30 в селі Домантове Новодмитрівської ТГ по вулиці Шевченка у приватному домоволодінні місцевого жителя, виникла пожежа господарчої споруди. Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі, дрова на площі 1 м3. Пошкоджено стіни на площі 7 м2. Причина пожежі — встановлюється. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 02:29, ліквідовано о 03:08 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

Фото без опису

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 112 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 38 сучасних боєприпасів: БЧ РСЗВ - 21 од., гранатометні гранати - 4 од., гранати - 4 од., БЧ БпЛА - 6 од., детонатор БпЛА - 1 од., авіаційну ракету Р-27 - 1 од., підривник - 1 од.

- 74 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 54 од., мінометні міни - 12 од., гранати - 6 од., протитанкові міни - 2 од.

 

На Золотоніщині рятувальники провели спільні навчання з лісниками

З настанням весняно-літнього періоду, в рази підвищується ризик виникнення пожеж у лісових масивах. Аби бути готовими до реагування у разі виникнення лісових пожеж, рятувальники та працівники лісових господарств постійно тренуються.

Сьогодні, пожежно-тактичні навчання з гасіння умовної лісової пожежі відбулися на базі Золотоніського лісництва «Золотоніського лісового господарства» ДП «Ліси України».

Рятувальники спільно з лісниками відпрацювали взаємодію при оповіщенні та ліквідації пожежі в лісовому масиві. Після теоретичної частини, присвяченої тактиці та способам гасіння лісових пожеж, учасники навчань практично відпрацювали спільні дії щодо ліквідації умовної пожежі.

Фото без опису

 

У зв'язку з весняним потеплінням на Золотоніщині рятувальники постійно проводять моніторинг стану водних об'єктів та ситуацію в місцях можливих підтоплень.

Рятувальники за допомогою квадрокоптера здійснюють аеророзвідку місць можливих підтоплень, через прогнозоване потеплінням, а також очікуванні опади, які можуть спричинити підняття рівня води в річках. Підвищення рівня води, що загрожувало б підтопленням приватних господарств громадян та місцевості не зафіксовано.

 

На Золотоніщині на паліїв трави рятувальники склали три протоколи

Під час моніторингу ситуації з пожежами на відкритій території сіл, співробітники ДСНС виявили місцевих жителів, які свідомо спалювали суху рослинність неподалік житлових будинків.

На громадян складено адміністративні протоколи за ч.1-шою статті 77-1 КУпАП, який тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 3 060 до 6 120 гривень.

Нагадуємо, що у весняно-літній пожежонебезпечний період ризик виникнення пожеж в екосистемах в рази збільшується.  Найпоширенішою причиною таких займань, залишається людська недбалість. Рятувальники звертаються до жителів Черкащини з проханням не палити суху траву. Оскільки це є порушенням законодавства й призводить до масштабних пожеж.

Фото без опису

Рятувальники застерігають про непоправні наслідки нехтування правилами пожежної безпеки у побуті. 

На Золотоніщині рятувальники спільно з представниками органів місцевої влади, поспілкувалися з жителями щодо виникнення пожеж в житловому секторі та загоряння в природних екосистемах.

Громадянам нагадали основні вимоги пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися у побуті щоб запобігти пожежі у власній оселі, застерегли щодо заборони спалювання сухої рослинності та наголосили до яких небезпечних наслідків призводять такі безвідповідальні дії.

Для закріплення отриманої інформації громадянам роздали тематичні пам’ятки з зазначенням основних вимог пожежної безпеки та алгоритмом дій під час небезпечних подій.

 

Рятувальники провели для студентів коледжу заняття з цивільного захисту

З метою запобігання випадків дитячого травматизму та недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, рятувальники спільно з працівниками  Навчально-методичного центру та безпеки життєдіяльності Черкаської області, провели майстер-клас для студентів Золотоніського фахового коледжу ветеринарної медицини.

Рятувальники розповіли присутнім про порядок дій при надзвичайних ситуаціях, відпрацювали евакуацію студентів у разі надзвичайних ситуацій та застосування первинних засобів пожежогасіння. Також співробітники ДСНС розповіли студентам про небезпеку боєприпасів та порядок дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Подібні тренування дають можливість своєчасно скоординувати дії, як дітей, так і працівників освіти щодо вжиття заходів під час виникнення надзвичайних ситуацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь