Увага! Стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Дата: 05.04.2024 11:05
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Нерест - це важливий момент у житті водних біоресурсів. Цей період зазвичай починається весною, коли риба починає мігрувати до місць нересту, де й відкладає свою ікру.

🐟 Щоб зберегти рибні запаси, щороку вводиться нерестова заборона, під час якої, риба має можливість відновити свою популяцію та зміцнити її перед наступним рибальським сезоном.

 Встановлені наступні терміни заборони:

➡️ на Кременчуцькому водосховищі з 8 квітня по 16 червня 2024 року;

➡️ - у всіх інших річках (їх частинах) та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками,затонами) з 01 квітня по 20 травня 2024 року;

➡️ - на всіх інших водних об’єктах в районі діяльності Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Черкаській області строки заборони передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства та Правилами промислового рибальства у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах).

👉 При встановленні термінів заборони Черкаським рибоохоронним патрулем враховані рекомендації Інституту рибного господарства НААН України.

✅ На період заборони, згідно оновлених Правил любительського і спортивного рибальства, ДОЗВОЛЕНО вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

❌ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ в період нересту здійснювати вилов водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега.

🦞 Нагадуємо, до 30 червня (включно) триватиме також заборона на вилов раків.

🙏 Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

☎️ Телефонна «гаряча лінія» патруля: 📞 063-896-65-93, 0472-31-02-76, за якою кожен свідомий громадянин може повідомити про виявлене ним порушення правил рибальства чи порядку придбання чи збуту водних біоресурсів. Просимо невідкладно повідомляти за вказаними номерами телефону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь