Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 01.04.2024 14:19
Кількість переглядів: 30

27.03.2024р. близько 21:45 в селі Шрамківка Шрамківської ТГ по вулиці Шрамка, виникла пожежа господарчої споруди. Вогнем знищено покрівлю по всій площі, перекриття на площі 100 м.кв., речі домашнього вжитку. Пошкоджено стіни на площі 300 м.кв., перекриття на площі 60 м.кв.. Причина пожежі — коротке замкнення електромережі. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 23:17, ліквідовано 28.03.2024 о 01:40 черговим караулом 5-ї ДПРЧ (1АЦ), МПК с. Шрамківка (1АЦ). 

31.03.2024р. близько 16:30 в селі Ревбинці Іркліївської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 500 м.кв. та пошкоджено 2 дерева. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 17:24, ліквідовано о 19:01 силами 6-го ДПРП (1АЦ). 

31.03.2024р. близько 22:40 в місті Золотоноша по вулиці Шевченка, на відкритій території виникла пожежа металевого сміттєвого контейнера. Вогнем знищено сміття на площі 4 м.кв. та пошкоджено сміттєвий контейнер на площі 2 м.кв. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 23:12, ліквідовано о 23:18 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ). 

31.03.2024р. близько 22:20 в Золотоніському районі, селі Мицалівка Новодмитрівької ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 400 м.кв. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 23:10, ліквідовано о 23:23 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ). 

Всього з початку року в Черкаській області, вилучено і знищено 110 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 37 сучасних боєприпасів: БЧ РСЗВ - 21 од., гранатометні гранати - 4 од., гранати - 4 од., БЧ БпЛА - 5 од., детонатор БпЛА - 1 од., авіаційну ракету Р-27 - 1 од., підривник - 1 од.

- 73 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 53 од., мінометні міни - 12 од., гранати - 6 од., протитанкові міни - 2 од.

Фото без опису

Рятувальники здійснили комісійне обстеження закладів, де проживають вимушено переміщені особи.

Співробітники Золотоніського районного управління #ДСНС здійснили комісійне протипожежне обстеження закладу  Новодмитрівської територіальної громади, де наразі проживають внутрішньо переміщені особи.

Під час огляду, рятувальники звертають увагу на  стан евакуаційних шляхів, електромереж, наявність первинних засобів пожежогасіння.

З обслуговуючим персоналом та мешканцями закладу фахівці ДСНС проводять роз'яснювальні бесіди щодо дотримання правил пожежної безпеки, дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та під час сигналу «Повітряна тривога».

На #Золотоніщині рятувальники завітали до дитячого садочку "ВИШЕНЬКА". 

Правилам пожежної безпеки і безпечній поведінці необхідно навчати змалечку, тому фахівці ДСНС провели урок з дітлахами, на якому розповіли малечі про правила пожежної безпеки у побуті та нагадали алгоритм дій на випадок надзвичайної події. 

Окрему увагу співробітники ДСНС зосередили на небезпеці використання таких предметів, як сірники і запальнички.

Також діти поповнили скарбничку своїх знань з інших важливих питань, що стосуються мінної безпеки. Рятувальники застерегли дітей не чіпати, не підходити, не пересувати предмети, що за зовнішніми ознаками схожі на вибухові пристрої, а телефонувати до Служби порятунку за номером 101.

Фото без опису

На #Золотоніщині рятувальники та добровольці села Нехайки провели навчання з працівниками одного із підприємств.

 Працівники підприємства та співробітники ДСНС провели навчання з відпрацюванням дій органів управління і сил цивільного захисту у разі виникнення  надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.  Зокрема рятувальники розповіли присутнім особливості гасіння пожеж у сільській місцевості, вдосконалили навички роботи з пожежним насосом та пожежно-технічним обладнанням.

На #Золотоніщині запрацював 10-й Клас безпеки.

Простір, у якому діти матимуть змогу здобувати важливі знання з безпеки, сьогодні запрацював завдяки спільним зусиллям рятувальників, добровольців та освітян.
Перший урок у новоствореному “Класі безпеки” на базі Благодатнівської загальноосвітньої школи імені Г.П. Берези, провели співробітники Золотоніського районного управління ДСНС та добровольці. 

За допомогою спеціально облаштованих зон — пожежної, мінної, психологічної, домедичної допомоги та безпеки дорожнього руху, рятувальники навчили школярів як діяти у різних надзвичайних ситуаціях.

Загалом, в області функціонує 123 “Класи безпеки”.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь