Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 25.03.2024 11:49
Кількість переглядів: 288

21.03.2024р. близько 22:00 в м. Золотоноша по вулиці Шевченка, виникла пожежа металевих сміттєвих баків у власності КП «Золотоніський міський водоканал». Вогнем знищено сміття на площі 7 м2. Пошкоджено 5 металевих сміттєвих баків. Причина пожежі — необережність під час куріння. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 22:35, ліквідовано о 22:38 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

24.03.2024р. близько 12:00 у селі Велика Бурімка Чорнобаївської ТГ, на відкритій території в межах Національного природного парку «Нижньосульський» виникла пожежа очерету. Вогнем знищено очерет на площі 3 га. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 15:34, ліквідовано о 16:09 силами 6-го ДПРП (1АЦ).

21.03.2024р. близько 22:17 в м. Золотоноша по вулиці Обухова, водій автомобіля «Opel Vectra», не впорався із керуванням та допустив зіткнення із електричною опорою. Внаслідок пригоди водій загинув на місці та 1 особу травмовано. На місце події залучався черговий караул 8-ї ДПРЧ (1САРМ-Л, 3 особи).

24.03.2024р. о 14:25 в селі Пальмира Вознесенської ТГ по вулиці Заводській, черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1САРМ-Л, 2 особи) надано допомогу з відкривання вхідних дверей приватного житлового будинку, місцевого жителя 1942 року народження, оскільки господар потребував допомоги.

 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 105 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 37 сучасних боєприпасів: БЧ РСЗВ - 21 од., гранатометні гранати - 4 од., гранати - 4 од., БЧ БпЛА - 5 од., детонатор БпЛА - 1 од., авіаційну ракету Р-27 - 1 од., підривник - 1 од.

- 68 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 53 од., мінометні міни - 12 од., гранати - 3 од.

 

Фото без описуНа #Золотоніщині рятувальники провели рейд щодо запобігання і недопущення випалювання рослинності та її залишків

Щороку навесні, як тільки починає панувати тепла погода, люди виходять прибирати на свої присадибні ділянки та городи. Суху рослинність, гілля, опале листя громадяни, як правило, складую в купи після чого їх підпалюють. Нерідко такі дії призводять до масштабних пожеж, або ж палії втрачають власні домоволодіння, адже вогонь легко перекидається на будівлі.

Так, 19 березня фахівцями Золотоніського районного управління було проведено профілактичний рейд щодо запобігання і недопущення випалювання рослинності та її залишків на території Чорнобаївської територіальної громади.   Під час даного заходу громадянам бул наголошено про адміністративну на кримінальну відповідальність та роз’яснено основні правила пожежної безпеки в природних екосистемах та також на території власних домоволодінь.

 

Рятувальники обстежують укриття в закладах освіти

Під час обстеження, фахівці ДСНС особливу увагу приділяють наявності первинних засобів пожежогасіння, утримання шляхів евакуації та електрогосподарства. Також рятувальники наголошують на обов’язковій наявності позначок евакуаційних шляхів та табличок, які вказують на місце сховища.

 

Фото без описуРятувальники нагадали громадянам про основні правила безпеки у побуті

Співробітники #Золотоніського районного управління ДСНС вирушили у профілактичний рейд, де під час бесід з місцевими жителями звернули увагу на безпечній експлуатації електричних та газових приладів.

Зокрема, надзвичайники наголосили не залишати без нагляду увімкнені прилади та не перевантажувати електромережу.

Кожному співрозмовнику співробітники #ДСНС вручили всеукраїнську відомчу газету “Палаючі новини”, де зазначені всі важливі правила щодо безпеки у будинку.

 

Рятувальники, лісники та працівники міської ради провели комісійне обстеження, щодо запобігання виникнення пожеж в лісових масивах

На #Золотоніщині на постійній основі здійснюється патрулювання лісових масивів державною лісовою охороною та з метою посилення охорони лісу у пожежонебезпечний період  проводиться посилене патрулювання.

Так, 21 березня відбулось обстеження об’єктів природних екосистемах, в якому взяли участь рятувальники Золотоніського районного управління, працівники ДП «Ліси України» філія "Золотоніське лісове господарство" та представник Золотоніської міської ради.

«Піклування про лісові багатства, їх поповнення та збереження – завдання самої людини. І вирішувати його потрібно повсякденно. Основною проблемою лісів були і залишаються лісові пожежі, винуватцем яких є людина. Пожежі, які виникають на території держлісгоспів вимагають зосередження усіх сил пожежно-рятувальних підрозділів, лісгоспу та місцевої влади. У результаті пожежі ліс перестає функціонувати як екологічна система, знищується все живе. Негативні наслідки пожеж проявляються тривалий час. Дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісах. Бережіть ліс від пожеж!», – наголошувють рятувальники.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь