Золотоніське райуправління ГУ ДСНС України в Черкаській області інформує

Дата: 18.03.2024 10:59
Кількість переглядів: 38

Фото без опису11.03.2024р. близько 13:00 в за межами села Червоногірка Іркліївської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 400 м.кв. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 18:10, ліквідовано о 18:12 силами 6-го ДПРП (1АЦ).

11.03.2024р. близько 17:20 в місті Золотоноша, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 400 м.кв. Причина пожежі - підпал. Винуватець - С.М. (проживає в м. Золотоноша).

Фото без опису13.03.2024р. близько 22:45 в селі Мала Бурімка Чорнобаївської ТГ по вулиці Лесі Українки, під час стоянки виникла пожежа вантажного автомобіля яка розповсюдилася на поруч розташований вантажний автомобіль. Внаслідок пожежі отримали опіки водії (Б., 1-2 ступеню 30% та М., 1 ступеню 10 %) та госпіталізовані то лікувального закладу. Вогнем знищено 2 вантажних автомобілі «Man» та «Renault», документи на обидва автомобілі. Причина пожежі — несправність електросистеми. Винуватець — Б. Пожежу локалізовано 14.03.2024р. о 00:02, ліквідовано о 00:33 силами МПК с. Велика Бурімка (1АЦ) до прибуття чергового караулу 6-го ДПРП (1АЦ).

14.03.2024р. близько 19:20 в місті Золотоноша по вулиці Лікарняній  у приватному домоволодінні місцевого жителя 1994 року народження виникла пожежа житлового будинку. Вогнем пошкоджено стіни на площі 3 м.кв., вікно, речі домашнього вжитку. Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 20:02, ліквідовано о 20:49 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

14.03.2024р. близько 15:57 в місті Золотоноша по вулиці Соборній в житловому будинку, внаслідок розбиття побутового термометра виник розлив ртуті вагою 4 гр. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1САРМ-Л, 2 особи) ртуть було зібрано та проведено демеркуризацію.

16.03.2024р. близько 10:50 на автодорозі Н-08 «Бориспіль-Маріуполь» біля села Нова Дмитрівка Новодмитрівської ТГ, сталось зіткнення автомобілів «ВАЗ-2109» та «ВАЗ-2112». Внаслідок пригоди травмовано 1 особа загинула та 4 особи травмовано. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1САРМ-Л, 1АЦ, 7 осіб) проведено роботи з деблокування 3-х постраждалих осіб з автомобіля «ВАЗ-2109», відключення акумуляторних батарей та змивання витеклого пального.

18.03.2024р. близько 00:05 в селі Кононівка Шрамківської ТГ по вулиці Заярівській у приватному домоволодінні місцевої жительки 1967 року народження виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі. Пошкоджено стіни по всій площі. Причина пожежі — ймовірно необережність під час куріння. Винуватець — господарка. Пожежу локалізовано о 04:05, ліквідовано о 06:20 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ) та ЦБГ с. Шрамківка (1АЦ).

 

Всього з початку року в Черкасьуій області вилучено і знищено 100 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 35 сучасних боєприпасів: БЧ РСЗВ - 21 од., гранатометні гранати - 3 од., гранати - 3 од., БЧ БпЛА - 5 од., детонатор БпЛА - 1 од., авіаційну ракету Р-27 - 1 од., підривник - 1 од.

- 65 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 53 од., мінометні міни - 9 од., гранати - 3 од.

 

Фото без описуРятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, щодо заборони спалювання сухої рослинності

Незважаючи на постійні застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сухої рослинності та сміття, деякі громадяни продовжують активно знищувати рештки сухотрав’я на городах, присадибних ділянках та відкритих територіях.  

Тож, на Золотоніщині рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з місцевими жителями, та вкотре нагадують громадянам правила пожежної безпеки в природних екосистемах.

В ході спілкування з пересічними громадянами фахівці ДСНС закликають їх не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки у житловому секторі. Зокрема розповідають їм про негативні наслідки від навмисного або стихійного спалювання сухостою, застерегають від випалювання, сухої трави та сміття на присадибних ділянках, розведення багать поруч із господарчими будівлями, та у лісовій зоні під час відпочинку на природі.

 

Фото без описуНа Золотоніщині рятувальники розповіли містянам про загрозу підозрілих предметів

Співробітники Золотоніського районного управління провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення міста Золотоноші щодо дій при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Під час бесід вони наголошували, що у разі виявлення підозрілих предметів необхідно відразу повідомити про знахідку за номером “101” або “102”, не торкатися, а тим паче не  переносити їх в інше місце.

Окрему увагу вони акцентували на тому, що батьки повинні постійно розповідати своїм дітям, що таке вибухонебезпечний предмет та яку небезпеку він несе, адже дитяча цікавість може призвести до непередбачуваних наслідків.

Нагадуємо, що існують саморобні вибухові пристрої, які можуть бути замасковані під звичайні речі: дитячі іграшки, банки, пакети, коробки або інші побутові речі.

Щоб громадяни запам’ятали життєво важливі правила, рятувальники роздали населенню цікаві та пізнавальні матеріали від UNICEF Ukraine

 

Рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням Драбівської територіальної громади.

Спілкуючись з громадянами, фахівці ДСНС пояснили їм основні правила пожежної безпеки в побуті, розповіли про наслідки, що можуть виникнути в разі перевантаження електромережі, необережності під час паління, користуванні відкритим вогнем тощо. Нагадали правила безпечного користування газовими та електричними приладами.

В ході бесіди кожному співрозмовнику було вручено тематичні пам’ятки та наголошено, що лише неухильне виконання елементарних правил зможе зберегти життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь