Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 04.03.2024 14:03
Кількість переглядів: 154

29.02.2024р. близько 16:15 в місті Золотоноша по вулиці Сагайдачного, виникла пожежа сміття в металевому сміттєвому контейнері (розміром 3х4 м). Вогнем знищено сміття на площі 12 м.кв. Пошкоджено лакофарбове покриття контейнера на площі 10 м.кв. Причина пожежі — необережність під час куріння. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 16:32,  ліквідовано о 16:34 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

01.03.2024р. близько 15:30 в селі Велика Бурімка Чорнобаївської ТГ, території в межах Національного природного парку «Нижньосульський» виникла пожежа очерету. Вогнем знищено очерет на площі 2,5 га. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Під’їзд до осередку пожежі відсутній, здійснюється чергування МПК с. Велика Бурімка (1АЦ).

01.03.2024р. близько 22:20 в селі Хрестителеве, Чорнобаївської ТГ по вулиці Силіна, у приватному домоволодінні виникла пожежа житлового будинку. На місці пожежі виявлено труп господаря 1968 року народження. Вогнем знищено перекриття по всій площі, побутова техніка, меблі, речі домашнього вжитку. Пошкоджено стіни по всій площі. Причина пожежі — необережність під час куріння. Винуватець — господар. Пожежу локалізовано 02.03.2024р. о 01:12, ліквідовано о 03:37 силами 6-го ДПРП (1АЦ), МПК с. Хрестителеве (1АЦ)

Фото без опису02.03.2024р. близько 01:00 в селі Бойківщина, Драбівської ТГ по вулиці Журавлина, у приватному домоволодінні, виникла пожежа житлового будинку. На місці пожежі виявлено труп господаря 1958 року народження. Вогнем знищено покрівлю по всій площі, перекриття на площі 60 м2, речі домашнього вжитку. Пошкоджено стіни на площі 50 м2. Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Винуватець — господар. Пожежу локалізовано о 05:20, ліквідовано о 06:45 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ).

02.03.2024р. близько 12:20 в селі Васютинці Іркліївської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 2,5 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 15:40, ліквідовано о 18:00 силами ДПК «СТОВ «Дніпро» с. Васютинці. До ліквідації пожежі підрозділи ДСНС не залучалися.

02.03.2024р. близько 19:20 в селі Першотравневе Іркліївської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 600 м.кв. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 20:52, ліквідовано о 21:05 черговим караулом 6-го ДПРП (1АЦ).

01.03.2024р. близько 15:30 у селі Велика Бурімка Чорнобаївської ТГ, в межах Національного природного парку «Нижньосульський» виникла пожежа очерету. Вогнем знищено очерет на площі 2,5 га. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Під’їзд до осередку пожежі відсутній, здійснюється чергування МПК с. Велика Бурімка (1АЦ).

Фото без опису03.03.2024р. близько 15:10 в селі Богодухівка Чорнобаївської ТГ по вулиці Грихнівська, виникла пожежа перекриття житлового будинку. Вогнем знищено домашні речі та пошкоджено перекриття на площі 2 м.кв. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Винуватець - господарка. Пожежу локалізовано о 16:01, ліквідовано о 16:04 силами 6-го ДПРП (1АЦ).

04.03.2024р. близько 01:30 селі Коробівка Золотоніської ТГ по вул. Гагаріна, виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. Вогнем знищено ліжко, речі домашнього вжитку та пошкоджено підлогу на площі 6 м.кв., стіни на площі 10 м.кв., меблі. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 02:33, ліквідовано о 02:58 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

01.03.2024р. близько 15:30 в селі Велика Бурімка Чорнобаївської ТГ, в межах Національного природного парку «Нижньосульський» виникла пожежа очерету. Вогнем знищено очерет на площі 2,5 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Під’їзд до осередку пожежі відсутній, здійснюється чергування МПК с. Велика Бурімка (1АЦ).

апобігаємо пожежам на відкритих територіях — рятувальники здійснюють аеророзвідку

Щодня статистика фіксує пожежі на відкритих територія області. Вогонь охоплює значні площі та нищить природу, землю та живі організми, які живуть у траві.

З початку року в області вже виникло 16 таких пожеж, у минулому році - 9.

Окрім інформаційно-роз`яснювальної роботи серед громадян щодо заборони випалювання сухої рослинності, рятувальники здійснюють аеророзвідку.

Сьогодні, фахівці Золотоніського районного управління #ДСНС, за допомогою квадрокоптера, здійснили моніторинг пожежної ситуації в екосистемах. Під час обстеження, займань не зафіксовано. Проте, ми продовжуємо тримати руку на пульсі, й у випадку виявлення найменшого загорання, пожежні підрозділи матимуть змогу оперативно зреагувати.

❗️Закликаємо не провокувати пожежі в екосистемах! Та нагадуємо, що підпал сухої трави карається законом у вигляді штрафу – від 3 060 грн до 6 120 грн.

 

26.02.2024р. в місті Золотоноша по вулиці Шевченка, на території приватного домоволодіння під час господарчих робіт було виявлено гранату Ф-1 часів 2-ї світової війни. Відділенням ЧПР та СВР АРЗ СП (2 од. техніки, 5 осіб) снаряд вилучено та знищено.

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 62 вибухонебезпечних предмети, з них:

- 9 сучасних боєприпасів: гранатометні гранати - 3 од., БЧ БпЛА - 4 од., детонатор БпЛА - 1 од., авіаційну ракету Р-27 - 1 од.

- 53 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 44 од., мінометні міни - 6 од., гранати - 3 од.

Фото без описуРятувальники та поліцейські #Золотоніщини провели спільний урок безпеки для дітей

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС та працівники поліції, об`єднали зусилля у напрямку навчання школярів безпеці життєдіяльності.

Надзвичайники та поліцейські завітали до учнів Золотоніської спеціалізованої школи інформаційних технологій № 2 на тематичний урок.

Під час заняття, рятувальники з допомогою гри, розповіли дітям про дії у разі виникнення пожежі та виявлення вибухонебезпечних предметів. Працівники поліції у свою чергу, нагадали школярам правила дорожнього руху та про небезпеку, яка може виникнути на дорозі.

 

У #Золотоноші рятувальники та добровольці тренувалися реагувати на складні пожежі

У приміщенні виробничого цеху одного з підприємств внаслідок статичного розряду, відбулось займання парів сольвенту з подальшим загоранням розливної лінії. За такою легендою рятувальники 6-го державного пожежно-рятувального загону відпрацювали дії щодо ліквідації пожеж на

підприємствах.

Під час навчань, вогнеборці, працівники об`єкта та добровільна пожежна команда вдосконалили злагодженість дій під час реагування на великі та складні пожежі. Також перевірили  оперативне розгортання та здійснили пошук потерпілих.

Кожне таке тренування надзвичайників є вкрай важливим та необхідним, адже наше завдання бути готовими до будь-яких викликів і вміти максимально оперативно з ними впоратися.

 

Урок безпеки провели фахівці Золотоніського районного управління

Рятувальники розповіли учням Богодухівського навчально-виховного комплексу про правила поводження з вибухонебезпечними предметами, про алгоритм дій у разі їх виявлення. Не забули фахівці ДСНС розказати і про пожежну безпеку, зокрема недопущення пустощів з вогнем.

Аби  отримані знання краще засвоїлись у дітей, рятувальники роздали присутнім цікаві та пізнавальні матеріали, розроблені Дитячим фондом (ЮНІСЕФ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь