Епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ по Золотоніському району

Дата: 26.02.2024 15:19
Кількість переглядів: 80

Фото без описуЗа період з 16 по 22 лютого 2024 року, порівняно з попереднім тижнем, рівень захворюваності знизився на 33,4 % (по області – на 14,5 %), але при тенденції  зменшення кількості випадків все ще фіксується   перевищення епідпорогу на 30,5 %.

За даними медичних установ громад захворіло всього 814 осіб (менше на 407 випадків). Питома вага дітей до 17 років серед загального числа хворих зменшилася з  53 % до 50 % (на 240 випадків ) - по області 47 %;  захворіло 407 дітей, найбільше у віковій категорії від 5 до 14 років – 57,7% .

 

Серед загального числа захворілих кількість лабораторно підтверджених випадків  СОVID -19  не зареєстровано.

Кількість шпиталізованих з ГРВІ за тиждень  зменшилася з  41 хворого до 19, що складає 2,3 % від кількості захворілих в загальному. Зменшилася також і кількість дітей до 17 років серед шпиталізованих  з 30 до 10 (питома вага їх склала 52,6 %).

Зокрема, в розрізі територіальних громад зареєстровано ГРВІ :

Золотоніська ТГ – 379 хворих, з них СОVID -19 -  0

Новодмитрівська ТГ -  53 хворих, з них СОVID -19 - 0

Гельмязівська ТГ -  32 хворих, з них СОVID -19 - 0

Вознесенська ТГ - 34 хворих, з них СОVID -19 -  0

Зорівська ТГ - 18 хворих, з них СОVID -19 -  0

Піщанська ТГ -  54 хворих, з них СОVID -19 -  0

Чорнобаївська ТГ – 118 хворих, з них СОVID -19 - 0

Іркліївська ТГ-  58 хворих, з них СОVID -19 - 0

Драбівська ТГ – 38 хворих, з них СОVID -19 -  0

Шрамківська ТГ -  30 хворих, з них СОVID -19 - 0

Великохутірська ТГ – 10 хворих, з них СОVID -19 – 0

 

З початку епідсезону ( з жовтня  минулого року), на жаль, зареєстровано 34 летальні випадки, з них 32 від СОVID -19 та 2 по причині ускладнень від грипу (всі хворі не мали щеплень). За результатами вірусологічних досліджень на території області циркулюють риновіруси, аденовіруси та ін., а також  віруси грипу  типу А, в т.ч. пандемічного (H1N1). Епідсезон захворюваності буде продовжуватись до травня, можливі коливання рівня захворюваності.

Тому з метою попередження поширення захворюваності  на  грип, ГРВІ, включно з СОVID -19, та стабілізації епідситуації по територіальних громадах РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ продовження проведення відповідних заходів:

Забезпечити дотримання посиленого протиепідемічного режиму, соціальної дистанції, масочного режиму, особливо у місцях масового перебування людей; в установах, організаціях   проведення вологого прибирання,  дезінфекційних заходів з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування, наявності умов для дотримання особистої гігієни,  тощо;

 

В навчально-виховних закладах продовжувати :

        - щоденний моніторинг захворюваності на ГРВІ та за відсутності більше 20% від загальної кількості учнів, вирішувати питання щодо призупинення функціонування закладу (чи окремих класів, груп)  або переведення на інші форми навчання (онлайн тощо);

        -посилення медичного нагляду за станом здоров’я дітей та персоналу, своєчасне виявлення та ізоляцію осіб із симптомами захворювань на грип та ГРВІ;

 

Обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших організаційних заходів з великим скупченням людей;

Продовжити проведення вакцинації проти грипу, в першу чергу осіб із груп ризику (наголошуємо, щеплення від грипу не захищає від СОVID -19 і навпаки; вакцини проти цих інфекцій можна вводити в один день).

 

ДОБРОГО  ВСІМ  ЗДОРОВ’Я !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь