Сьогодні ми відзначаємо важливу дату в історії України - битву Кінного полку Чорних Запорожців біля Свято-Успенського собору та на кризі річки Золотоношки, яка відбулася саме у цей день у 1920 році.

Дата: 15.02.2024 16:31
Кількість переглядів: 115

Чорні Запорожці, ввійшовши до міста рано-вранці, визволили залізничну станцію та дійшли до святині Свято-Успенського собору, де й розпочалася битва. Цей переможний бій не лише відзначав визволення міста та сіл від московсько-більшовицьких військ, але й вказував на рішучість Чорних Запорожців боротися за створення незалежної держави.

Сьогодні, у 21-му столітті, історія знову повторюється, і наші захисники звільняють кожен сантиметр української землі, борються за наші традиції, культуру та віру. Наші захисники отримали державні та обласні відзнаки, а також рідним загиблих Героїв передали посмертні ордени «За мужність» ІІІ ступеня за відвагу та відданість.

Сучасне покоління повинно пам'ятати історію свого народу. Наші предки воювали та боролися за право жити в своїй власній країні. Нехай героїчний дух Чорних Запорожців наснажує до перемог сучасних козаків.

Пам'ятаймо минуле нашого народу, бо тільки зберігаючи історію, ми будуємо майбутнє.

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь