Про загострення  епідситуації  із захворюваності на  грип та ГРВІ  

Дата: 12.02.2024 10:00
Кількість переглядів: 128

Фото без описуВпродовж останніх  трьох тижнів фіксується суттєве підвищення рівня захворюваності  на  грип та ГРВІ  по   Золотоніському  району і відповідно зростає перевищення епідемічного порогу. За період з 02 по 08 лютого, порівняно з попереднім тижнем, рівень захворюваності зріс на 45%  (по області на 33,4 %),  показник  перевищує епідпоріг на 135,2%  (по області  на 64,6 %).

За даними медичних установ громад захворіло всього 1466 осіб (більше на 455 випадків). Питома вага дітей до 17 років серед загального числа хворих зросла з  54,2% до 58,8 %  (на 229 випадків ) - по області 53 %;  захворіло 777 дітей, найбільше у віковій категорії від 5 до 14 років – 59 % .

За період з 05 по 09 лютого керівниками навчально-освітніх закладів територіальних громад  були прийняті оперативні рішення та змінено форму навчання  офлайн на дистанційну для учнів та накладено карантин для дітей дошкільного віку в загальному  по 33  навчально-виховних закладах району.

Серед загального числа захворілих кількість лабораторно підтверджених випадків  СОVID -19  - 7 (на 5 випадків  більше, ніж минулого тижня), шпиталізованих немає.

Кількість шпиталізованих з ГРВІ за тиждень  збільшилася з  37  до 48 хворих, що складає 3,2 % від кількості захворілих в загальному (по області цей показник 5,9 %). Зросла також і кількість дітей до 17 років серед шпиталізованих  з 23 до 36 (питома вага їх склала 75 %).

Зокрема, в розрізі територіальних громад зареєстровано ГРВІ, включно із СОVID -19 :

Золотоніська ТГ – 779 хворих, з них СОVID -19 -  4

Новодмитрівська ТГ -  75 хворих, з них СОVID -19 - 3

Гельмязівська ТГ -  46 хворих, з них СОVID -19 - 0

Вознесенська ТГ - 67 хворий, з них СОVID -19 - 0

Зорівська ТГ - 11 хворих, з них СОVID -19 -  0

Піщанська ТГ -  110 хворих, з них СОVID -19 -  0

Чорнобаївська ТГ - 136 хворий, з них СОVID -19 - 0

Іркліївська ТГ-  121 хворих, з них СОVID -19 - 0

Драбівська ТГ – 71 хворих, з них СОVID -19 -  0

Шрамківська ТГ -  43 хворих, з них СОVID -19 - 0

Великохутірська ТГ – 7 хворих, з них СОVID -19 – 0

 

 З метою попередження поширення захворюваності  на  грип, ГРВІ, включно з СОVID -19, та стабілізації епідситуації по територіальних громадах РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ:

забезпечити дотримання посиленого протиепідемічного режиму, соціальної дистанції, масочного режиму, особливо у місцях масового перебування людей; в установах, організаціях   проведення вологого прибирання,  дезінфекційних заходів з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування, наявності умов для дотримання особистої гігієни,  тощо;

в навчально-виховних закладах продовжувати :

щоденний моніторинг захворюваності на ГРВІ та за відсутності більше 20% від загальної кількості учнів, вирішувати питання щодо призупинення функціонування закладу (чи окремих класів, груп)  або переведення на інші форми навчання (онлайн тощо);

посилення медичного нагляду за станом здоров’я дітей та персоналу, своєчасне виявлення та ізоляцію осіб із симптомами захворювань на грип та ГРВІ;

обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших організаційних заходів з великим скупченням людей;

продовжити проведення вакцинації проти грипу, в першу чергу осіб із груп ризику (наголошуємо, щеплення від грипу не захищає від СОVID -19 і навпаки; вакцини проти цих інфекцій можна вводити в один день).

ДОБРОГО  ВСІМ  ЗДОРОВ’Я !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь