Щорічно 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, мета якого – підвищення обізнаності населення про захворювання, привернення уваги до запобігання та раннього виявлення цієї підступної хвороби.

Дата: 09.02.2024 15:52
Кількість переглядів: 48

Адже рак – це слово, яке все частіше лунає у нашому суспільстві. Це слово, яке не хочеться вимовляти ні вголос, ні подумки, але, враховуючі дані статистики, про нього потрібно говорити.

Фахівці Золотоніського районного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» спільно з медичними працівниками КЗ «Золотоніський міський центр ПМСД» у межах інформаційно-роз’яснювального тижня боротьби проти раку   та відповідно до регіонального Плану заходів до Всесвітнього дня боротьби проти раку провели зустрічі з жителями сіл Нова Гребля та Шабельники Піщанської територіальної громади.

Учасникам зустрічі було  наголошено на необхідності та важливості проходження профілактичних оглядів, що дає можливість виявлення онкозахворювань на ранніх термінах. Також  висвітлено рекомендації щодо попередження виникнення раку, шляхом виключення  основних факторів ризику. Це найчастіше вживання тютюну та алкоголю; зайва вага чи ожиріння; нераціональне харчування із вживанням в їжу недостатньої кількості фруктів та овочів; відсутність фізичної активності; хронічні інфекції, що викликаються, зокрема, вірусами гепатиту B і C, деякими типами вірусу папіломи людини; утримання від тривалого перебування на сонці та в соляріях.

Не варто забувати, що фізична активність, правильне харчування та уникнення стресів – це перевірений метод зниження ризику розвитку раку.

Таким чином, якщо вести здоровий спосіб життя, то можна значно знизити ризик захворіти на рак, а лікування, яке було почате на ранніх стадіях захворювання, дає хороші результати і збільшує шанси хворого на довге життя.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь