Про загострення епідситуації із захворюваності на грип та ГРВІ в Золотоніському районі

Дата: 05.02.2024 14:26
Кількість переглядів: 121

Фото без описуКількість захворілих на  грип, ГВВІ, включно з СОVID -19, цього року на 16 % більша, ніж за аналогічний період минулого року. У 20 (80%) регіонах України зафіксовано широке географічне  розповсюдження вірусів грипу; в системі  рутинного і дозорного епіднагляду частка позитивних результатів на віруси  грипу типів А та В становить 38%. Крім того, на Черкащині підтверджено циркуляцію нових штамів коронавірусу - «Пірола» та «Дженні», але клінічна картина майже не відрізняється від попередніх штамів і по симптомах схожа на грипоподібні захворювання. В цьому епідсезоні, на жаль, зареєстровано  летальні випадки : 29 від коронавірусної хвороби та 1 внаслідок захворювання на грип (тип А) – помер 19-річний юнак із Черкас.

Впродовж останніх  двох тижнів фіксується суттєве підвищення рівня захворюваності  на  грип та ГРВІ  по   Золотоніському  району і відповідно зростає перевищення епідемічного порогу. За період з 26 січня по 01 лютого, порівняно з попереднім тижнем, рівень захворюваності зріс на 32%  (по області на 32,5%),  показник  вище епідпорогу на 62,2%  (по області  на 23,4 %).

 За даними медичних установ громад захворіло всього 1011 осіб (більше на 245 випадків). Питома вага дітей до 17 років серед загального числа хворих зросла з  50,9 до 54,2%  (на 158 випадків ) - по області 55,8 %;  захворіло 548 дітей, найбільше у віковій категорії від 5 до 14 років – 61% .

Серед загального числа захворілих кількість лабораторно підтверджених випадків  СОVID -19  - 2 (на 1 випадок  менше, ніж минулого тижня), шпиталізованих немає.

Кількість шпиталізованих за тиждень  збільшилася з  10  до 37 хворих, що складає 3,7 % від кількості захворілих в загальному (по області цей показник 6,6 %). Дітей до 17 років серед шпиталізованих  23 (питома вага 63,9 % при обласному показнику 62,6 %).

Зокрема, в розрізі територіальних громад зареєстровано ГРВІ, включно із СОVID -19 :

Золотоніська ТГ – 507 хворих, з них СОVID -19 -  0

Новодмитрівська ТГ -  36 хворих, з них СОVID -19 - 0

Гельмязівська ТГ -  40 хворих, з них СОVID -19 - 0

Вознесенська ТГ - 71 хворий, з них СОVID -19 - 0

Зорівська ТГ -  6 хворих, з них СОVID -19 -  0

Піщанська ТГ -  46 хворих, з них СОVID -19 -  0

Чорнобаївська ТГ - 131 хворий, з них СОVID -19 - 1

Іркліївська ТГ-  94 хворих, з них СОVID -19 - 1

Драбівська ТГ – 47 хворих, з них СОVID -19 -  0

Шрамківська ТГ -  24 хворих, з них СОVID -19 - 0

Великохутірська ТГ – 9 хворих, з них СОVID -19 - 0

З метою попередження поширення захворюваності  на  грип, ГРВІ, включно з СОVID -19, та стабілізації епідситуації  РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ:

1. Забезпечити запровадження посиленого протиепідемічного режиму, проведення вологого прибирання,  дезінфекційних заходів з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування, наявності умов для дотримання особистої гігієни, дотримання соціальної дистанції, масочного режиму, тощо:

- у місцях масового перебування людей (залізничні вокзали і станції, автовокзали (автостанції);    

-в дитячих навчальних, загальноосвітніх та інших навчально-виховних закладах, закладах культури, установах інтернатного типу, 

-в лікувально- профілактичних закладах, на підприємствах торгівлі, громадського харчування та в організаціях сфери обслуговування населення та інших підприємствах.

2. В навчально-виховних закладах забезпечити :

- щоденний моніторинг захворюваності на ГРВІ та за відсутності більше 20% від загальної кількості учнів, вирішення питань щодо призупинення або переведення на інші форми навчання (онлайн тощо), окремих закладів (класів, груп);

-посилення медичного нагляду за станом здоров’я дітей та персоналу, своєчасне виявлення та ізоляцію осіб із симптомами захворювань на грип та ГРВІ;

3. Обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших організаційних заходів з великим скупченням людей

4. Забезпечити організацію продовження проведення вакцинації проти грипу, в першу чергу осіб із груп ризику (наголошуємо, щеплення від грипу не захищає від СОVID -19 і навпаки. Вакцини проти цих інфекцій можна вводити в один день).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь