Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 29.01.2024 09:56
Кількість переглядів: 153

25.01.2024р. близько 01:40 у Золотоніському районі, с. Коробівка по вулиці Строканя, в приватному домоволодінні виникла пожежа в господарчій будівлі. Вогнем знищено перекриття на площі 3 м.кв. Пошкоджено перекриття та стіни на площі 5 м.кв. Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 02:27, ліквідовано о 02:30 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

Фото без опису24.01.2024р. близько 11:30 в селі Хрущівка Зорівської ТГ  по вулиці Петровського, водій автомобіля «ВАЗ-21099», скоїв зіткнення з деревом. Внаслідок пригоди водій отримав травми. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1САРМ-Л) проведено відключення акумуляторної батареї та газобалонного обладнання автомобіля.

28.01.2024р. о 03:52 в м. Золотоноша по вулиці Монастирська, черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1САРМ-Л, 2 особи) надавалася допомога із відкривання вхідних дверей приватного житлового будинку, оскільки Р. не могла потрапити всередину.

28.01.2024р. близько 14:15 в м. Золотоноша по вулиці Театральний проїзд, в приватному житловому будинку, внаслідок розбиття побутового термометра виник розлив ртуті вагою 2 гр. Особовим складом чергового караулу 8-ї ДПРЧ (1 службовий автомобіль, 2 особи) ртуть було зібрано та проведено демеркуризацію.

Всього з початку року вЧеркаській області вилучено і знищено 32 вибухонебезпечних предмети, з них:

- 2 сучасних боєприпаси: БЧ БпЛА - 2 од.

- 30 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 28 од., мінометні міни - 2 од.

 

З початку року в Черкаській області зареєстровано 9 пригод на водних об’єктах, внаслідок яких 2 особи загинуло та 15 осіб врятовано (з них 1 дитина).

 

Рятувальники обстежують протипожежний стан закладів  освіти та укриттів 

Фото без описуСпівробітники Золотоніського районного управління  ДСНС, у складі комісії, беруть участь в обстеженні протипожежного стану  закладів освіти та укриттів.

Під час обстеження, фахівці ДСНС особливу увагу звертають на стан систем протипожежного захисту, наявність засобів пожежогасіння, укомплектованість пожежних щитів, технічний стан укриттів, відповідність евакуаційних виходів та шляхів евакуації тощо.

Водночас, співробітники ДСНС нагадують присутнім правила пожежної безпеки в зимовий період та звертаються з проханням не ігнорувати сигнал «Повітряна тривога».

 

Спільна група фахівців Управління реагування на надзвичайні сутуації та Золотоніського районного управління Головного управління ДСНС Черкаської області відвідала село Благодатне, де з працівниками місцевої добровільної пожежної команди провела практичні заняття. Фахівці ДСНС разом із пожежними добровольцями не лише відпрацювали навички роботи з пожежним насосом та пожежно-рятувальним обладнанням, значну увагу під час занять було приділено практичним відпрацюванням аварійно-рятувальних робіт із використанням спеціального обладнання.

Важливолю частиною плану заходу було вивчення добровольцями правил запобігання пожежам  у житловому секторі в зимовий період та ознайомлення їх з особливостями гасіння пожеж в місцевості з обмеженими водними ресурсами,

 

Безпека на кризі — рятувальники застерігають громадян

Співробітники Золотоніського  районного управління #ДСНС провели інформаційно-роз’яснювальний рейд на місцевих водоймах.

Фахівці Служби порятунку розповіли рибалкам про правила перебування на льоду, а також про заходи з порятунку у разі потрапляння під тонку кригу. Також рятувальники наголосили завжди мати при собі засоби порятунку: палицю та мотузку.

Під час рейду співробітники ДСНС вручили любителям зимової риболовлі пам’ятки з правилами безпеки на льоду.

 

Фото без опису“Безпечно про небезпечні речі”. До вихованців садочку “Колосочок” завітали рятувальники з пізнавальною програмою.

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС України розповіли дітлахам про те, що при виявленні підозрілого або схожого на вибухонебезпечний предмет необхідно негайно повідомити дорослих.

Розповіли, що в жодному разі не можна брати вибухонебезпечні предмети  до рук, тим паче переносити їх, адже це небезпечно для життя. 

Поспілкувались і про небезпеки, які чатують у побуті, якщо не дотримуватись елементарних правил користування електроприладами та побутовою хімією. Задля закріплення

інформації діти грали в тематичні ігри, розгадували загадки, а на завершення отримали в подарунок корисну поліграфічну продукцію від @UNICEF Ukraine

 

Рятувальники нагадують правила пожежної безпеки в побуті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь