Повідомлення для власників пасік

Дата: 29.01.2024 09:50
Кількість переглядів: 230

Фото без описуСпеціалісти Золотоніської районної державної лікарні ветеринарної медицини здійснюють щорічну весняну диспансеризацію пасіки при якій проводять клінічний огляд бджолосімей, відбирають патологічний матеріал з оформленням супровідного документу (при гнильцових хворобах соти розміром 10х15см з розплодом, на варроатоз, акарапідоз – 200 грамм підмору з дна вулику) для проведення лабораторних досліджень на інфекційні та інвазійні захворювання. 

За результатом клінічного огляду, акта обстеження пасіки та лабораторних досліджень вносяться відомості у паспорт пасіки та засвідчується її ветеринарно-санітарний стан з подальшою видачею ветеринарних документів.

УВАГА! Якщо ветеринарно-санітарний паспорт видається вперше, клінічному огляду підлягають 100% бджолосімей пасіки. Вартість клінічного огляду 1 бджолосім’ї – 77,65 грн. При повторному зверненні проводиться клінічний огляд не менше 10% бджолосімей пасіки від яких здійснювався відбір зразків, за умови її епізоотичного благополуччя та наявності ветеринарно-санітарного паспорта.

Відбір зразків для лабораторних досліджень в рамках виконання Плану протиепізоотичних заходів до 15 ТРАВНЯ поточного року проводиться БЕЗКОШТОВНО, а тому виставляти власникам пасік рахунки для оплати за виклик спеціаліста ветеринарної медицини є неправомірним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь