“Пакунок малюка” 2024 став більшим та дорожчим: що отримають батьки

Дата: 24.01.2024 10:11
Кількість переглядів: 390

Фото без описуПри народженні дитини кожна сімʼя має право не тільки на отримання допомоги при народженні дитини, а й одноразової допомоги ,,пакунок малюка” у натуральній або грошовій формі. У натуральній формі (бебі-бокс) зібрані майже сто речей, необхідних для догляду за немовлям: одяг, підгузки, матрац і ковдра, пелюшки, іграшки, засоби гігієни тощо.

У 2024 році вміст «пакунку малюка» стане більш раціональним: збільшиться кількість товарів, які мають попит, а саме багаторазових вологостійких пелюшок, теплого одягу для немовлят, плед-ковдру замінять на більшу для зручності використання, натомість зменшать кількість одягу найменшого розміру.

Змінився не лише вміст, а й вартість бебі-боксу: з 6816 грн. до 7689 грн., що дорівнює трьом розмірам прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років (у 2024 році  цей прожитковий мінімум становить 2563 грн.).

Якщо на момент народження дитини бебі-бокса немає в пологовому відділенні або породілля відмовляється від «пакунку малюка», тоді можна подати заяву до органів соціального захисту населення або Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання для нарахування грошової компенсації його вартості. Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Отримати «пакунок малюка» можуть біологічні батьки, усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі або патронатні вихователі, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили дитину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь