Забезпечення здорового та повноцінного харчування дітей у закладах освіти

Дата: 22.01.2024 14:00
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Фахівцями Золотоніського районного відділу Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» 19.01.2024 та 22.01.2024 проведено зум-конференції з керівниками відділів освіти, керівниками, медичними працівниками та працівниками, які задіяні у харчуванні дітей закладів загальної середньої освіти Піщанської (4 заклади), Гельмязівської (8 закладів), Зорівської (2 заклади), Новодмитрівської (10 закладів) та Вознесенської (3 заклади) територіальних громад Золотоніського району по обговоренню обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року» та інших питань з організації харчування та формування  здорового способу життя. 

Також, на нараді були обговорені результати опитування (у форматі гугл-форм) здобувачів освіти 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Піщанської, Гельмязівської, Новодмитрівської, Вознесенської та Зорівської територіальних громад щодо організації харчування у закладах освіти та персональних харчових звичок та практик. Дана інформація необхідна для підготовки матеріалів  та проведення активних інформаційно-просвітницьких заходів стосовно впливу харчування на здоров’я дітей, формування звичок здорового харчування в закладах загальної середньої освіти Золотоніського району. Всього в опитуванні взяли участь 299 здобувачів освіти. 

За результатами опитування встановлено, що діти не завжди дотримуються режиму харчування, вживають шкідливу їжу, орієнтуються не у всіх питаннях здорового харчування.

Подібні опитування дають змогу зрозуміти в якому напрямку потрібно рухатись, що вдосконалити, які вносити корективи.

Наше спільне завдання — зберегти здоров’я майбутнього покоління українців, допомогти сформувати здорові звички та прищепити культуру здорового способу життя. Забезпечення здорового та повноцінного харчування дітей у закладах освіти — це великий крок у цьому напрямку.

Наради пройшли результативно з обговоренням подальшої співпраці у проведенні інформаційно-просвітницьких заходів у закладах загальної середньої  освіти щодо  впливу харчування на здоров’я дітей, формування звичок здорового харчування.

Всі учасники зум-конференцій були єдині в тому, що харчування повинно бути смачним,  корисним, повноцінним, але з дотриманням  норм харчування, містити всі необхідні продукти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь