Профілактика захворювань та вчасна діагностика – запорука здорової громади

Дата: 19.01.2024 14:40
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

 

Важливим завданням влади та медичної системи є забезпечення рівного доступу людини, незважаючи де вона мешкає в місті, селі, чи тимчасово там проживає до медичного обслуговування, в тому числі первинної діагностики захворювань та вакцинації.

В нашому районі були започатковані та проводилися мобільні виїзди вакцинобусом фахівців лікувальної ланки та Центрів контролю та профілактики хвороб, які забезпечили можливість мешканців віддалених громад мати доступ до якісних та безоплатних медичних послуг.

Упродовж 2023 року мобільні виїзні бригади надали профілактичні послуги у 8 населених пунктах Золотоніського району. Жителі віддалених сіл району мали можливість пройти тестування на гепатити «В» та «С», ВІЛ, сифіліс. Виміряти рівень цукру та холестерину в крові, отримати консультацію сімейного лікаря.  

В 2024 році в районі заплановано подальше проведення спільних мобільних виїздів фахівців лікувальної ланки та Центрів контролю та профілактики хвороб.

12.01.2024 року відбувся  круглий стіл  керівників  КП «Золотоніський міський ЦПМСД (СМ)» Золотоніської міської ради та Золотоніського районного відділу ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» щодо організації та проведення даних заходів. Був складений графік виїздів в населені пункти району на 2024 рік. Графік виїздів також надали КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня», КНП «Чорнобаївський ЦПМСД», КНП «Драбівський ЦПМСД» , КНП «Гельмязівський ЦПМСД» ГСР.

 18 січня відбулася перша в  поточному році виїзна вакцинація жителів сіл Скориківка та Львівка проти дифтерії, правця та COVID-19. Акція проводилася при активній участі та підтримці старости села Скориківки Скорика Т. М. Велика робота проведена медичними працівниками Драбівецької амбулаторії ЗПСМ. Організатори та учасники заходу отримали заслужену подяку від простих людей села.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь