Літературний музей М.О. Максимовича культурний осередок села Богуславець Золотоніського району та Черкащини

Дата: 10.01.2024 20:38
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

 

Закликаємо журналістів ретельніше вивчати районування Черкаської області, адже на території нашого району немає села Прохорівка (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02YxUJz1s79xuEdmx3HkXY7pHR31xT7rkg2o8dJ8b544cH7qXUQ2HFPr54DNvovNWFl&id=100064583625978), а є мальовниче село Богуславець, де на хуторі Тимківщина народився Михайло Максимович.

До речі, з 1993 року у Богуславці Москаленко Тетяна Миколаївна, нині директорка школи, разом з учнями та вчителями закладу освіти проводить дослідницько-пошукову роботу щодо відродження імені та творчої спадщини земляка, видатного вченого-енциклопедиста Михайла Максимовича.

У 1995 році, як результат наполегливої роботи вчительки та її однодумців, а саме: Пономаренка М.Ф., Дробного І.С., Рідька П.М., Голиша Г.М., Нагаєвського О.Г., колег школи, було створено літературний музей Михайла Максимовича. А вже у 1998 році школі було присвоєно ім’я Михайла Максимовича.

Фото без опису

 

Літературний музей М.О. Максимовича є інтелектуальним центром школи, культурним осередком села Богуславець Золотоніського району та Черкащини. Щорічно шкільну музейну кімнату відвідує 100 – 300 відвідувачів.

Фото без опису

 

Тож запрошуємо журналістів відвідати заклад та більш детально ознайомитися з життєвим та творчим шляхом нашого видатного земляка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь