Обговорювали стан надходження ПДФО до місцевих бюджетів.

Дата: 15.12.2023 11:54
Кількість переглядів: 62

Минулого тижня начальник Золотоніської РВА Ірина Тернова з начальником Золотоніської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Юрієм Байбузом обговорювали стан надходження ПДФО до місцевих бюджетів. Детальний аналіз показав, що є резерви щодо наповнення фінансових кошиків громад, але над цим потрібно ретельно працювати. Дане питання в більш широкому форматі обговорили за участі керівників громад і фахівців Золотоніської ДПІ Головного управління ДПС, в ході якого Юрій Михайлович детально озвучив динаміку надходжень до місцевих бюджетів.

Так, по Золотоніському району за 9 місяців 2023 року темп росту надходжень ПДФО із заробітної плати становить 110, 2 %, а темп росту ПДФО з доходів інших, ніж заробітна плата по територіальним громадах - 140, 6 %.

Але поряд з цим ще маємо резерви надходжень ПДФО. Насамперед, це підвищення заробітної плати, ПДФО із орендної плати за орендовані земельні частки (паї) та резерви надходжень ПДФО із заробітної плати по ризикових сільськогсодарських приємствах.

В свою чергу, Ірина Тернова наголосила на важливості активізувати роботу комісій та робочих груп з питань детінізації доходів та легалізації трудових відносин найманими працівниками, встановити контроль за виконанням суб’єктами господарювання взятих зобов'язань щодо офіційного працевлаштування та підвищення розміру заробітної плати. У разі невиконання - вживати відповідних заходів реагування. Не менш важливим є питання проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення комунальної власності, адже є ризики недоплати до бюджету платежів. У разі встановлення таких фактів, матеріали направляти до фіскальних органів.

І в цьому питанні важлива комунікація органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Тож роботи багато. Працюємо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь