Оздоровлення дітей

Дата: 21.11.2023 11:37
Кількість переглядів: 140

Фото без описуПочинаючи з 1 червня 2023 року, діє програма монетизації послуги дитячого оздоровлення та відпочинку, яка базується на принципі "гроші ходять за дитиною". Ця програма надає батькам можливість отримати фінансову допомогу для придбання путівки для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а також самостійно обрати заклад оздоровлення та відпочинку. Оздоровлення і відпочинок дітей, здійснюється в дитячих оздоровчих таборах/закладах, які розташовані в карпатському регіоні.

Програма надає підтримку родинам з дітьми, які є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї. Оздоровитися  за програмою можуть діти 7-18 років.

        

Щоб отримати путівку необхідно:

-   батькам (особи, які їх замінюють), що мають дітей вищезазначених категорій та  у яких установлено мобільний  додаток  «Дія»   надходить сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку. Отримувачам, у яких на електронному пристрої не встановлено мобільний додаток  «Дія», відповідальна особа  управління соціального захисту населення в телефонному режимі повідомляє  про можливість отримання бюджетних коштів;

-  щоб отримати гроші, батькам необхідно звернутись до Приват Банку та відкрити картку е-Оздоровлення. На неї будуть зараховані кошти для придбання путівки в наступному місяці з дня відкриття картки. 

Розмір допомоги: 14 165 грн. на кожну дитину. 

-  після зарахування коштів, батьки за власним уподобанням (орієнтуючись на бажані терміни відпочинку, місцерозташування табору, вартість путівки, відгуки про заклад тощо) обирають один із закладів. Для цього потрібно зайти у  Державний реєстр майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей; 

- зв'язатись з координаторами, вказаними на сайті Державного реєстру, із обраним закладом, підтвердити можливість отримання послуги та забронювати путівку;

 в узгоджену з закладом дату прибути з дитиною та розрахуватися за путівку карткою отриманою у Приват Банку.

Кошти необхідно використати протягом трьох місяців з дня їх зарахування на особистий рахунок. У разі зарахування коштів у жовтні-листопаді, придбати путівку необхідно до 25 грудня. Невикористані протягом цього періоду кошти з вашої картки повернуться до державного бюджету.

Проїзд  дітей до/з обраних дитячих закладів оздоровлення і відпочинку здійснюється за  кошти батьків (осіб, які їх замінюють) і за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством. На сьогоднішній день дитячий оздоровчий табір «Артек Прикарпаття», м. Трускавець, здійснює проїзд дітей до закладу безкоштовно.  

Необхідну інформацію ви можете отримати в управлінні соціального захисту населення Золотоніської районної державної адміністрації  Черкаської області за адресою: м. Золотоноша вул. Благовіщенська, 2. (тел. 0988831090).

                                                                       

                                                                       

начальник відділу з питань соціальної

підтримки сім'ї та контролю за

призначенням державних соціальних виплат

УСЗН Золотоніської РДА

   Алла ЦИГАННИК                                                            

                                                                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь