Прозорість і підзвітність, – Антон Царюк про пріоритети у відновленні постраждалого будинку в Умані

Дата: 16.11.2023 16:22
Кількість переглядів: 164

Фото без опису

В Умані триває процес відновлення багатоквартирного будинку, поруйнованого російською ракетою. Підготовчі роботи – на стадії завершення. Згодом будівельники перейдуть до виконання робіт. Про це повідомив заступник очільника області Антон Царюк.

Сьогодні він зустрівся з підрядником, місцевою владою та жителями. Разом обговорили деталі перебігу відновлювальних робіт на об’єкті.

Фото без опису

Фото без опису

– Питання реконструкції будинку для обласної влади принципове та одне із пріоритетних,  – наголосив Антон Царюк. –  Тож кожен на своєму місці має працювати на 100% якісно та відповідально. І це стосується всіх: замовника, забудовника, підрядника.

Заступник голови ОДА нагадав, що проект відновлення фінансується з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема, з держбюджету на нього спрямовано понад 67 млн грн. А  з бюджету Уманської міськради передбачено співфінансування в сумі 7 млн грн. 

– Реалізацію  проекту контролює робоча група «Прозорість і підзвітність», –  наголосив Антон Царюк. – Моніторинг усіх етапів. Нульова толерантність до зловживання під час освоєння коштів. Контроль за перебігом робіт. Тісна комунікація на всіх рівнях.  Бачимо проблемні чи суперечливі питання – реагуємо та виправляємо. Приклади таких уже маємо. Все це – пріоритети в нашій роботі.  Бо громада має точно знати, на що спрямовуються бюджетні кошти.

Фото без опису

Принагідно заступник очільника області – керівник робочої групи  запевнив, що процес відновлення багатоквартирного будинку максимально прозорий. А кожен  етап – на постійному контролі відповідних служб.

Також Антон Царюк звернув увагу обласного департаменту будівництва,  що оплата виконаних робіт має здійснюватися за актам, в яких зазначено обʼєктивні, не завищені ціни, що відповідають ринковим.

Довідково:

робочу групу «Прозорість і підзвітність» створено при Черкаській ОВА як додатковий інструмент контролю та комунікації. До її складу увійшли, зокрема, представники правоохоронних органів Черкащини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь