Кожна гривня платників податків у 2024 році піде на забезпечення нашої оборони, — Прем’єр-міністр

Дата: 13.11.2023 15:19
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Половина всіх видатків Держбюджету у 2024 році буде спрямована на безпеку й оборону. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 10 листопада.

Він повідомив, що доходи бюджету у 2024 році складуть 1 трильйон 780 млрд грн, а загальні видатки бюджету — близько 3 трильйонів 350 млрд грн. Громадяни та бізнес сплатять загалом 1 трильйон 570 млрд грн податків.

«Загальний ресурс на безпеку та оборону складе 1 трильйон 693 млрд грн. Половина всіх видатків бюджету. Тобто коли ми говоримо, що кожна гривня платників податків іде на забезпечення нашої оборони, то це буквально кожна гривня», — відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що ця сума є попередньою, й держава зможе її корегувати залежно від розвитку ситуації. Будь-який додатковий ресурс, за його словами, буде направлятися саме на ці потреби.

«Грошове забезпечення наших захисників і захисниць буде основною статтею видатків усього бюджету. Ми говоримо про 1 трильйон 67 млрд грн. Рекордні кошти також передбачено на закупівлю й виробництво власної зброї та техніки. Мова йде про 448 млрд гривень», — зауважив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що зокрема 51 млрд грн буде виділено на розвиток оборонно-промислового комплексу. 43,3 млрд грн — на розробку та закупівлю безпілотників: «Багато нових програм, нові виробництва, нові технології. Більше боєприпасів, ракет, техніки та дронів. Це зараз ключове для нас».

Нагадаємо, що Державний бюджет на 2024 рік Верховна Рада ухвалила 9 листопада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь