В рамках UNITED24 будуть закуплені інкубатори для новонароджених та «швидкі», — рішення Уряду

Дата: 13.11.2023 15:18
Кількість переглядів: 38

Фото без описуУряд вніс зміни до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я в рамках глобальної ініціативи UNITED24.

Документ врегульовує питання, пов’язані з використанням коштів, що надходять на рахунок для потреб охорони здоров’я у НБУ, на який зараховуються благодійні пожертви.

Зокрема, буде надана можливість за кошти вищезгаданого рахунку закуповувати медичні вироби, спеціалізований санітарний транспорт, а також послуги з технічного огляду та випробувань.

Так, кошти з урахуванням збільшення видатків за новою бюджетною програмою розподілено:

  • 13 725 480 грн – на придбання Медичними закупівлями України 12 інкубаторів інтенсивної терапії новонароджених з сервоконтролем кисню (через стреси, спричинені війною, народжується дедалі більше недоношених дітей);
  • 48 146 550 грн – на закупівлю 14 автомобілів швидкої медичної допомоги типу С (станом на зараз внаслідок повномасштабного вторгнення росії 103 «швидкі» пошкоджено, 253 – зруйновано і 125 – захоплено);
  • 21 000 грн – на послуги з технічного огляду «швидких».

Ці першочергові потреби базуються на заявках, що надходять з областей. Перелік медичних закладів, до яких надійде медичне обладнання та транспорт, буде розглянутий із урахуванням актуальних потреб на момент завершення процедури закупівель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь