Мінветеранів вже розробило стратегію державної ветеранської політики

Дата: 09.11.2023 14:53
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

?????????????????????????????????????????????????????????

Міністерство у справах ветеранів вже розробило стратегію державної ветеранської політики. Про це зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час прямого ефіру Радіо Культура.

За її словами, після перемоги України у війні з рф приблизно чотири мільйони осіб будуть дотичними до ветеранської політики. Адже відповідні статуси отримають безпосередньо учасники бойових дій, члени родин полеглих Воїнів, особи з інвалідністю внаслідок війни.

“Ми розуміємо, що ця цифра точкова, адже після широкомасштабного вторгнення рф в Україну багато людей були мобілізовані. Майже кожна родина буде мати або ветерана, або друга-ветерана, або сусіда-ветерана. Фактично ми можемо стати суспільством ветеранів”, ― зауважила Юлія Лапутіна.

Також вона поінформувала, що Мінветеранів вже розробило стратегію державної ветеранської політики. Вона передбачає інституційну реформу всього сектору безпеки й оборони, а саме впровадження дієвої системи переходу з військової служби до цивільного життя, в основі якої має бути людиноцентричність.

“Сьогодні у нашій державі ветеранська політика пріоритезується, адже йдеться про відновлення людського потенціалу. Стійкість людського потенціалу ― це запорука безпеки країни, людям треба надати все, що допоможе їм інтегруватися в економіку, отримати гідну роботу і заробітну плату”, ― сказала Міністр.

Очільниця Мінветеранів також наголосила, що в сьогоднішніх реаліях важливість ветеранської політики мають розуміти не лише в керівництві держави, а й там, де вона безпосередньо реалізується ― в українських громадах.

“Якщо ми вибудуємо нову структуру ветеранської політики, то зробимо великий крок до зміцнення національної стійкості. Зміна культури ставлення до ветерана ― це найскладніше емоційне переживання та найважливіше усвідомлення для суспільства”, ― підкреслила Юлія Лапутіна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь