Золотоніські лісівники створили 1,1 га нового лісу

Дата: 07.11.2023 09:23
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Під час лісокультурних кампаній лісівники відновлюють ліси на суцільних зрубах, а також створюють нові насадження цим самим збільшують площу лісів. Цієї осені філії Черкаської області ДП “Ліси України” створять 11 га нових лісів, а також здійснять лісовідновлення на площі 261,6 га. Зокрема, у філії “Золотоніське лісове господарство” цієї осені уже створили 1,1 га нового лісу.

Висаджували ліс на галявинах державного лісового фонду у Вільхівському та Ліплявському лісництвах філії. Тепер на цих ділянках зростає 7,3 тис. майбутніх дерев сосни звичайної.

До створення нового лісу у Вільхівському лісництві долучились мешканці села Вільхи, які залюбки беруться до роботи, щоб у майбутньому милуватись красивим сосновим лісом.

Сосна звичайна – основна лісоутворююча порода лісів Золотоніської філії. Це обумовлено лісорослинними умовами та піщаними ґрунтами. Як відомо, сосна звичайна – незамінна порода для заліснення пісків, вона невибаглива до вологи і допомагає запобігти вітровій ерозії ґрунтів.

Загалом під час осінньої Зеленої країни у філії “Золотоніське лісове господарство” висадять майже 98 тис. сіянців на площі 12,6 га. Левова частка площ складає лісовідновлення на суцільних зрубах, що є обовʼязковою умовою лісогосподарської діяльності лісівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь