Як правильно отримати кредит, захиститися від шахраїв та грамотно керувати фінансами – Дія.Освіта

Дата: 26.10.2023 09:17
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Серіал «Кредитна історія: що це і чому вона важлива» буде цікавим та корисним для тих, хто хоче зберігати хороші відносини з банком, розширить знання українців про відповідальне формування кредитної історії та гарну фінансову репутацію.

Кредитна історія — це досьє людини, у якому міститься інформація про всі взяті нею кредити. Саме ці дані враховує кредитор, щоб визначитися, чи варто видавати клієнту позику. Зокрема, найбільша в державі онлайн-база Українського бюро кредитних історій містить інформацію про кредитні історії 27 мільйонів українців. Ці історії в компанії збирають, зберігають, обробляють і надають.

«Протягом останніх чотирьох років індекс фінансової грамотності українців стабільно зростає. Для того щоб ще більше наших громадян могли краще орієнтуватися у фінансових питаннях, ми створили освітній серіал — про планування фінансових цілей, правильне розпоряджання грошима та захист своїх прав. Фінансова грамотність українців сьогодні — це шлях до розбудови економіки та потужної цифрової держави майбутнього», — зазначає Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Серіал містить чотири епізоди. Серед ключових тем — основні правила отримання кредитів, робота кредитних бюро та їх взаємодія з особами як суб’єктами кредитної історії, важливість кредитної історії та кредитного рейтингу, способи запобігання та захисту від шахрайства.

«Підвищення фінансової грамотності та покращення кредитної поведінки споживачів стає все більш важливим для стабільності фінансового сектору України, — сказала Ліза Кестнер, регіональний менеджер IFC в Україні та Молдові. — Ми віримо, що цей новий освітньо-розважальний підхід надасть українцям необхідні знання для покращення фінансової спроможності».

Серіал містить підказки та поради, які допоможуть стати більш фінансово грамотними та уникнути кредитного шахрайства. Після перегляду серіалу можете пройти фінальний тест та отримати сертифікат, який можна додати до своєї кредитної історії або CV.

«Місія бюро, яку ми сповідуємо всі роки своєї діяльності, — забезпечити взаємовигідну співпрацю між позичальником і кредитором, що базується на взаємній довірі та відповідальності сторін. Розуміння позичальником переваг дотримання фінансової дисципліни та наслідків її порушення дасть змогу свідомо підходити до користування кредитами, розширювати власні фінансові можливості та рівень добробуту. Проєкт, який ми запускаємо, покликаний легко та доступно кожному донести інформацію, що дасть змогу ухвалювати ефективні фінансові рішення», — підкреслив Богдан Пшеничний, директор Українського бюро кредитних історій.

Переглянути серіал можна на платформі за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/credit-history

Освітній серіал «Кредитна історія: що це і чому вона важлива» створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України для платформи Дія.Освіта за підтримки програми IFC «Фінансова інклюзія задля економічного зростання» у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO), Фондом ефективного врядування Великобританії (GGF) та Українським бюро кредитних історій.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь