єОселя: понад 6 млрд грн кредитів отримали українці на придбання житла

Дата: 24.10.2023 16:52
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

4 200 українських родин отримали іпотечні кредити за програмою єОселя і мають можливість придбати житло. Загалом вже видано кредитів на 6,1 млрд грн. Лише за минулий тиждень кредити на купівлю житла взяли 211 українців, майже третина з них під 7%. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

“Вже 4 200 українців отримали кредити за програмою єОселя загалом на понад 6 млрд грн. При цьому ми бачимо збільшення частки масової іпотеки – кредитів під 7%, що доступні для всіх українців, які не мають свого житла. Від початку запуску масової іпотеки в серпні цього року такі кредити вже отримали 400 родин. Попит на кредити за програмою лише зростатиме, тому наступного року ми закладаємо в бюджет кошти на видачу близько 12 000 іпотечних кредитів”, – зазначила Надія Бігун.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 211 кредитів на 326 млн грн, серед яких:

  • кредити під 3% отримали 116 військовослужбовців та силовиків, 20 педагогів, 13 медиків та 1 науковець;
  • кредити під 7% отримали 58 українців без власного житла, 2 ВПО та 1 ветеран.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (143 кредити) та у забудовника (65). Також троє українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Довідково

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифри та ПрАТ “Укрфінжитло”. Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.

За інформацією Міністерства економіки України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь