Українці отримали 1,5 млрд грн на ремонт пошкодженого житла за програмою єВідновлення

Дата: 16.10.2023 11:17
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

З першого місяця повномасштабного вторгнення  в Дію додано можливість надіслати повідомлення про пошкоджене чи зруйноване майно. За весь час надійшло понад 535 тисяч повідомлень. Уся отримана інформація надходить і зберігається в Реєстрі пошкодженого й знищеного майна, який став фундаментом для цифровізації відбудови України.

Окрім цього, з травня запрацювала програма єВідновлення, завдяки якій українці можуть отримати кошти на ремонт житла чи компенсацію за зруйноване під час бойових дій майно. Про цифровізацію відбудови та технології на фронті в ефірі телемарафону розповів Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«єВідновлення — одна з найскладніших послуг, яку ми запустили. Людина подає заяву в Дії, паралельно відбувається перевірка даних по багатьох реєстрах. Далі інформація обробляється, зберігається, логується з електронним підписом. Це ціла цифрова екосистема — від Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна до можливості подати заяву через Дію. Загалом вже 50 тисяч українців подали заяви про отримання коштів на ремонт житла. 19,3 тисячі з них отримали виплати на суму 1,5 млрд грн. Також маємо 4,2 тисячі заяв про отримання компенсації за зруйноване майно», — зазначив Михайло Федоров.

Віце-прем’єр-міністр розповів, що команда Мінцифри постійно працює над тим, щоб покращити і спростити отримання послуг. Також аналізують, що варто змінити законом чи нормативно-правовим актом, щоб українці отримували ще зручніші сервіси, а всі процеси були зрозумілими й прозорими.

Загалом цифровізація будівництва розпочалася ще у 2019 році й показала антикорупційний ефект. Завдяки впровадженню е-системи у сфері будівництва держава економить 3 млрд щорічно. Щоб удосконалити цифровізацію сфери будівництва, разом з Мінінфраструктури розробили законопроект 5655. Він покращує цифрові сервіси, які добре себе зарекомендували.

Детальніше дивіться у відео: https://youtu.be/QVcN58V44Ew

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь