Реабілітаційна послуга з впровадженням мультидисциплінарного підходу

Дата: 05.10.2023 09:49
Кількість переглядів: 143

Фото без описуЗолотоніський центр надання соціальних послуг є структурним підроздіром Виконавчого комітету Золотоніської міської ради. На балансі Центру перебуває приміщення за адресою: м.Золотоноша, вул. Благовіщенська, 87, загальною площею – 2500 кв.м.

Золотоніський ЦНСП надає соціальні послуги жителям громади за стандартами надання соціальних послуг, встановленими Кабінетом Міністрів України.

У 2023 р. за за ініціативи першої леді Олени Зеленської Золотоніський ЦНСП впроваджує політику держави щодо реабілітації осіб, постраждалих війни з росією.

За співпраці з БО «ВПЛИВ», директором якої є Вікторія Леонідівна Миколаюк, Золотоніської міської ради, сприяння народного депутата – Віталія Войцехівського, Департеманту соціального захисту населення Черкаської ОДА станом на 01.10.2023 р. реалізовується проєкт «Створення реабілітаційного відділення з впровадженням мультидисциплінарного підходу». Міська влада на впровадження проєкту виділила кошти в сумі 1 254 000,00 грн для поточного ремонту приміщень Центру для реабілітації, в свою чергу БО «ВПЛИВ» на придбання реабілітаційного обладання виділили 1 млн грн. Роботи з ремонту виконані на 90%, частина обладнання доставлена, після завершення ремонтних робіт буде встановлено. На даний час також тривають роботи з благоустрою прибудинкової території, де буде розміщений майданчик для відпочинку, зона для паркування. Кошти на дані ремонтні роботи виділено з міської громади.

Загальною метою впровадження послуги реабілітації з мультидисциплінарним підходом є фізична реабілітація, відновлення психоемоційного стану і  повна соціалізація військових у мирному житті, як результат – відновлення та збереження родин, відновлення самозайнятості або працевлаштування осіб після поранень, травм. Мультидисциплінарний підхід – це комплексне вирішення вирішення зазначених проблем із залученням різних фахівців: лікар, медична сестра, фізіотерапевт, психолог, дефектолог, соціальний працівник, соціальний педагог (в складі різних команд – залежно від потреби).

За потреби у громаді надається послуга соціальних перевезень (наявність трьох автомобілів, обладнаних підйомними пристроями для візочників, маломобільних осіб). Для жителів громади послуга надається безкоштовно, для осіб з інших громад – за соціально низькою ціною.

У приміщенні Центру працює кухня, пральня, пекарня. Для відвідувачів реабілітації доступна послуга денного догляду (дворазове харчування, денний відпочинок). Приміщення має інклюзивний ліфт для підйому, пандуси.

Для осіб після поранень та з ампутованими кінцівками буде працювати маніпуляційний кабінет.

Послугу психологічного розвантаження можуть отримувати члени сімей військовослужюовців також безкоштовно. На перспективу в Центрі планується послуга стаціонарного перебування для проходження реабілітації за соціальним замовленням. В Центрі функціонує пункт прокату технічних засобів пересування, в наявності більше 500 од.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь