В Україні презентували Дія.Engine

Дата: 26.09.2023 15:24
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

За кожним онлайн-сервісом, який отримує людина, стоять реєстри та обмін даними між ними, — це є фундаментом для створення цифрової держави. Відтепер розробляти такі реєстри стане зручніше. Платформа Дія.Engine дозволить держорганам зекономити мільйони, а українці швидше отримуватимуть якісні сервіси онлайн.

Всього в Україні понад 400 державних реєстрів, значна частина з них вразлива до кібератак. Наразі 80% даних зберігаються в паперовому або застарілому електронному форматі й не пристосовані до діджиталізації.

За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, вартість розробки реєстрів на платформі вдвічі нижча в порівнянні зі звичайною, а строк розробки — у два-три рази швидший. Зараз на платформі розробляється 50 реєстрів та понад 100 державних послуг. Частина з них вже працюють, інші — у розробці та будуть готові найближчим часом.

Мінсоцполітики спільно з  ДП «ІОЦ Мінсоцполітики України» також долучились до презентації платформи Дія.Engine минулого тижня. Команда інформаційно-обчислювального центру пройшла практичне навчання і долучилася до розробників, які вже створюють реєстри та цифрові послуги на платформі.

Розробка цифрових послуг та реєстрів на Платформі Diia.Engine впроваджується  за підтримки німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини за сприяння Фонду Східна Європа.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь