Смілива гривня 2023: В Україні збирають монети для допомоги ЗСУ

Дата: 26.09.2023 15:22
Кількість переглядів: 37

Благодійна акція від Національного банку України “Смілива гривня” триває. З 4 вересня до 30 листопада 2023 року по всій країні збірають монети номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Зібрані кошти перерахують на потреби Збройних Сил України. 

Благодійна акція “Смілива гривня” насамперед спрямована на дітей та молодь. Саме вони стали рушійною силою під час першої хвилі акції, що відбулася у 2022 році. Минулого року до неї долучилися понад 2 400 колективів, із них 81 % – це навчальні заклади. Здебільшого це стало можливим завдяки зусиллям педагогів, які  заохочували дітей та їхніх батьків до благодійності.

Тож і цьогорічний благодійний збір монет, ініційований Національним банком, сприятиме розвитку серед молоді культури благодійності, яка є складною частиною фінансової культури, а також сприятиме мобілізації коштів для підтримки Збройних Сил України.

Наразі в обігу перебуває 14,3 млрд монет на суму більше 6 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. та 50 коп. (28,3% та 9,2% від загальної кількості монет в обігу відповідно) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Кожен зможе долучитися до акції: зібрати монети і принести їх до відділень банків-партнерів – АТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Ощадбанк” та АТ “ПУМБ” – не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи.

Адреси відділень банків-партнерів акції, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті «Смілива гривня».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь