Деякі пенсіонери отримають доплати до виплат від ООН: ПФУ приєднався до ініціативи

Дата: 14.09.2023 12:18
Кількість переглядів: 48

 

Пенсійний фонд України приєднався до ініціативи щодо підтримки пенсіонерів, які проживають на територіях активних чи можливих бойових дій.

Як передає "Хвиля", про це повідомила прес-служба ПФУ.

Так, одержувачам пенсій, у тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією, розпочато надання грошової допомоги за рахунок коштів Світової продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй (ЗПС ООН).

 

Фото без опису

 

 

"Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 781 "Про реалізацію спільного із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй проекту щодо додаткових заходів щодо соціальної підтримки окремих категорій населення" одержувачам пенсій, у тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на активних чи можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією, розпочато надання грошової допомоги за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй (ВПП ООН)", - зазначили у ПФУ.

При цьому 30 серпня грошові виплати отримали понад 260 тис. пенсіонерів, які проживають на території активних або можливих бойових дій Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, розмір пенсії яких менший за 3 тис. гривень 1 березня 2023 року не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання, передбачених для внутрішньо переміщених осіб.

У ПФУ також розповіли, що виплата грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунки отримувачів у банках.

"Спільний проект ініційовано ВПП ООН, Міністерством соціальної політики України та Пенсійним фондом України з метою надання українським громадянам грошової підтримки від міжнародних гуманітарних організацій", - йдеться у повідомленні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь