БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ – ЗАГРОЗА СКАЗУ.

Дата: 11.09.2023 17:02
Кількість переглядів: 185

Фото без описуЗолотоніська районна державна лікарня ветеринарної медицини повідомляє, що під час проведення планових моніторингових досліджень безпритульних собак та котів, а також лисиць було підтверджено три випадки сказу в одного безпритульного собаки та двох безпритульних котів.

На жаль на сьогоднішній день спостерігається досить велика кількість безпритульних тварин, які контактують з дикими тваринами, що становить високу загрозу зараження на сказ.

Детальніше ознайомитися, що таке сказ тварин та які його клінічні ознаки  можна в статті Золотоніської районної державної лікарні ветеринарної медицини від 09.05.2023 року УВАГА! ЩЕПЛЕННЯ СОБАК ТА КОТІВ ПРОТИ СКАЗУ!

Тож, ще раз нагадуємо про правила поводження з безпритульними тваринами та основні заходи профілактики сказу домашніх тварин:

  • уникайте скупчення зграй, обходьте їх іншим шляхом. Не потрібно повертатися спиною, відвертати різко голову, дивитися пильно на тварину.

  • найчастіше незнайомі собаки підходять для того, щоб обнюхати і піти далі у своїх справах. Тому Ви повинні залишатися спокійним, уникати прямого погляду в очі та ні в якому разі не бігти, оскільки, це інстинктивна реакція на небезпеку.

  • інколи собака проявляє ігрову поведінку, яку непідготовленій людині складно відрізнити від агресивної. Якщо Ви не впевнені в намірах собаки, зберігайте спокій, не розмовляйте з нею та не провокуйте активними рухами.

  • не підгодовуйте безпритульних тварин у місцях, де постійно перебувають люди (особливо діти);

  • не торкайтеся диких чи безпритульних тварин (особливо слід остерігатися безпритульних, а тим більше диких тварин, які не бояться самі до вас підійти);

  • щорічно приводити профілактичні щеплення проти сказу домашніх тварин;

  • продаж, купівлю, вивезення собак, котів, а також диких тварин в інші місцевості здійснювати лише за наявності ветеринарного свідоцтва, паспорта та щеплення проти сказу;  

На сьогоднішній день щеплення від сказу домашніх тварин проводиться фахівцями Золотоніської районної державної лікарні ветеринарної медицини ветеринарної медицини, а також фахівцями ветеринарної медицини, які здійснюють ліцензовану приватну практику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь