Шеринг авто через «Дію»: послугою вже скористувалися 200 тисяч разів

Дата: 11.09.2023 10:30
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

За правопорушення на дорозі повинен відповідати той, хто керує за кермом, а не власник транспортного засобу. Аби самому не сплачувати штрафи в разі порушення ПДР, кермувальники користуються опцією призначення належного користувача. 

Передача права на користування транспортним засобом користується попитом серед водіїв. З моменту запуску послуги шеринг авто, в застосунку «Дія» нею скористалися 200 тисяч разів.

Ця послуга легка в користуванні та здійснюється в декілька кліків. Для цього в застосунку «Дія» повинні відображатися паспорт та посвідчення водія відповідної категорії тієї особи, яка хоче стати належним користувачем. А для власника – свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Також водії можуть призначити належного користувача у будь-якому зручному для себе сервісному центрі МВС, або онлайн – через Електронний кабінет водія.

Після шерингу авто у належного користувача в «Дії» відобразиться свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Після цього він зможе керувати цим транспортним засобом.

Також обидві сторони при потребі можуть онлайн скасувати шеринг авто. Це можна зробити через застосунок «Дія», або Електронний кабінет водія.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС у Фейсбук та Інстаграм.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь