На Золотоніщині відбулася виїзна вакцинація: у селі Кропивна від правця та дифтерії щепилися 42 людини

Дата: 15.08.2023 15:33
Кількість переглядів: 37

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжує організовувати виїзні вакцинації. Цього разу спільно з керівником та фахівцями Золотоніського районного відділу Центру та колегами з ЦПМСД відвідали село Кропивна Золотоніського району.

Фото без опису

🚍Такі виїзди стали можливими завдяки отриманню Центром спеціального автобуса від ВООЗ, ЮНІСЕФ, за підтримки МОЗ.

🩺Акція відбулася 8 серпня за участю лікарів ДУ «Черкаський обласний ЦКПХ МОЗ» Алли Балабан та Леоніда Печериченка.

Національним календарем щеплень передбачена вакцинація від правця та дифтерії дорослого населення раз у 10 років. За день виїзної вакцинації у Кропивні від цієї інфекції було щеплено 42 людини. Також відвідувачі фельдшерсько-акушерського пункту мали змогу імунізуватися від COVID-19, виміряти тиск, отримати професійний огляд від лікарів, дізнатися більше про інші хвороби та їх профілактику від фахівців Черкаського обласного ЦКПХ.

👨🏼‍⚕️На великій потребі у вакцинації черкащан, які живуть у віддалених населених пунктах, наголосив Володимир Карпенко, завідувач Золотоніського районного відділу обласного ЦКПХ:

Фото без опису

💬 "Виїзна вакцинальна кампанія проводиться згідно з рекомендаціями ВООЗ. Людям із сільської місцевості найтяжче отримати медичну допомогу, тому саме для таких життєвих ситуацій Черкаському обласному ЦКПХ надали спеціальний автобус, аби забезпечити підвіз населення до місць щеплень та в самому транспорті надавати відповідні послуги селянам.

Люди активно долучаються до імунізації, а також запрошують нас приїхати до себе. На черзі і Гельмязівська, і Новодмитрівська територіальні громади, які висловили бажання, аби наші фахівці відвідали села цих громад із акціями імунізації населення. Також у планах здійснити виїзд до Чорнобаївської територіальної громади, так як там густонаселена територія. У списку і колишній Драбівський район, до якого входить три територіальні громади: Шрамківська, Драбівська та Великохутірська. Там теж є потреба та бажання від людей здійснити щеплення".

Захід відвідала Ірина Тернова, голова Золотоніської районної військової адміністрації:

💬 "Ця акція в нашому районі сьогодні проводиться всьоме. Перша вакцинація відбувалася в Піщанській територіальній громаді, нею ми охопили всі населені пункти, які входять до цієї громади. Також були у селах Деньги та Хвильово-Сорочині Золотоніської територіальної громади, у місті Золотоноша, і сьогодні виїзна вакцинація в селі Кропивна".

Фото без опису

Єдиним ефективним засобом захисту від інфекційних хвороб є вакцинація – про це знають фахівці Черкаського обласного ЦКПХ, які підтримали акцію у селі Кропивна власним прикладом, вакцинувавшись від правця та дифтерії.

🙌У межах кампанії працювали фахівці Черкаського обласного ЦКПХ спільно з колегами Золотоніського районного відділу ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» та Золотоніський міський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Детальніше ➡️ http://surl.li/jxwlk


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь