Чути дітей: при Мінсоцполітики відкрили Національний офіс дітей та молоді

Дата: 14.08.2023 12:09
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Відбулося відкриття Національного офісу дітей та молоді “ДійМо”. Він буде функціонувати як консультативно-дорадчий орган при Мінсоцполітики. 

Учасники Офісу  – молодь від 16 до 35 років з досвідом перебування в інституційних закладах або сімейних формах виховання. Вони матимуть унікальну можливість напряму  взаємодіяти з Міністерством. Зокрема, зможуть  ініціювати запровадження проектів, спрямованих на підтримку дітей, особливо тих, які мали досвід інституційного догляду (виховувались не в родині, в якій народились). Отримають досвід роботи над нормативними актами Мінсоцполітики, зможуть брати участь в їхньому обговоренні та опрацюванні тощо..

Власне сам проект “ДійМо” з’явився з ініціативи вихованців інтернатів, дитячих будинків та прийомних сімей, які готові долучатися до покращення політики у сфері прав дітей.

Серед завдань, які ставить перед собою Міністерство, розпочинаючи співпрацю з Національним офісом дітей та молоді,  –  формування змін у соціальній політиці відповідно до потреб та інтересів дітей, інтегрування дітей, що мають досвід перебування в інституційних закладах,  у суспільне життя, їх підтримка на різних етапах, розвиток спільноти наставників,  об’єднання зусиль держави, громадськості і бізнесів навколо інтересів дітей.

Фото без опису

“Ідея відкрити офіс “Діймо” з’явилася в ініціативної молоді. І ми, в Міністерстві, їх радо підтримали. Серед них – різні діти: з родин Героїв, з будинків сімейного типу, інституцій та прийомних сімей. Їх об’єднує бажання говорити про свої потреби та спільно шукати рішення. І ми готові дати можливість молоді діяти і впливати на державному рівні. Нам важливо чути про їхні проблеми та потреби від них самих.”, – зазначила Оксана Жолнович, міністерка соціальної політики.

Лідер ініціативної групи Кирило Невдоха розповідає про бачення діяльності Офісу:“Сьогодні ми презентували ДІйМО, і важливо, що ця подія була не “про дітей”, а разом з дітьми. Ми обговорили, що частина рішень працюють, а частину – потрібно вдосконалювати. Відтепер ми працюватимемо разом, станемо платформою, яка буде моніторити, формувати запити дітей та молоді по всій країні. І я думаю, що разом ми вийдемо на рішення, які дійсно будуть враховувати найкращі інтереси дітей та молоді”.

За інформацією Міністерства соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь