Проведено перший етап навчання прийомних батьків та батьків-вихователів Золотоніського району

Дата: 09.08.2023 16:50
Кількість переглядів: 204

Мабуть, чи не кожна професія передбачає періодичне підвищення кваліфікації працівника.

Фото без опису

А як щодо почесної професії батька чи матері? Часто батьківству навіть не надають серйозного значення, мовляв «усі якось справляються без підручників, і ми не гірші». Проте на практиці - це щоденна, цілодобова робота, яка потребує запасу не лише сил та любові, а й певних знань. Особливо, якщо мова йде про прийомних дітей.

08 серпня 2023 року було проведено перший етап навчання прийомних батьків та батьків-вихователів Золотоніського району з метою підвищення їх виховного потенціалу. Згідно з чинним законодавством батьки, які створили прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, проходять один раз на два роки таке навчання у тренінговій формі.

Фото без опису

Загалом у тренінгу взяли участь батьки-вихователі 7 ДБСТ, в яких виховується 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 10 прийомних родин, що виховують 22 категорійних дітей.

Заняття проводили начальник та спеціаліст відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Черкаського обласного центру соціальних служб Лідія ЮРЧЕНКО та Ірина ЧЕМБАЙ.

До програми підвищення кваліфікації включено актуальні теми педагогіки і психології підліткового та юнацького віку. Окрему увагу було приділено юридичним та організаційним питанням. Також відбувся обмін досвідом між батьками.

Другий етап навчання (три дні) буде проведено онлайн у вересні 2023 року.

За результатами навчання батьки-вихователі та прийомні батьки отримають сертифікати Черкаського обласного центру соціальних служб про проходження ними підвищення кваліфікації. Окрім цього, для працівників центрів будуть підготовлені рекомендації стосовно подальшого соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь