ЩОДО СИТУАЦІЇ НА МІСЬКОМУ ВОДОГОНІ

Дата: 04.08.2023 11:26
Кількість переглядів: 825

Фото без описуНа численні звернення громадян м.Золотоноші стосовно якості питної води з водогону інформую наступне:

Перші звернення від жителів міста, в телефонному режимі, до мене почали надходити в суботу ввечері 29.07.2023. Скарги були на неприємний запах води з кранів квартир. Зв’язавшись з директором КП «Міський водоканал», проаналізувавши ситуацію, було вирішено провести відбір проб води на водогоні починаючи від Домантівського водозабору фахівцями Золотоніського районного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» та фахівцями КП «Міський водоканал» для паралельних досліджень в лабораторіях закладів.

Враховуючи, що міським водоканалом відразу було проведено знезараження води водогону, 30.07.2023 проби відбирались лише для дослідження за санітарно-хімічними показниками. Проводити мікробіологічні дослідження при  проведенні знезараження не було сенсу.

В цей же день 30.07.2023 проби відбирались і були доставлені в ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» для досліджень на токсикологічні показники, які може проводити дана лабораторія. Дослідження проводились на такі показники: тригалогенметани, нафтопродукти, пестициди, хлорфеноли, хлороформ, 1,2 дихлоретан, трихлоретилен та тетрахлоретилен, тетрахлорвуглець, дибромхлорметан.

За результатами досліджень з лабораторій Центру встановлено перевищення по показнику запах (невідома речовина). Решта показників відповідала вимогам Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

31.07.2023 було здійснено повторний відбір та дослідження проб з мережі водогону міста Золотоноші для досліджень за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. За результатами санітарно-хімічних досліджень від 31.07.2023 та мікробіологічних досліджень від 03.08.2023 року перевищень не встановлено.

Незважаючи на проведені дослідження, встановити причину запаху води та невідому речовину, що викликає запах,  зважаючи на можливості лабораторій Центру не вдалося.

Станом на сьогодні, продовжують надходити повідомлення від окремих громадян  міста про наявність неприємного запаху у воді.

Отже , гарантувати безпечність  води та рекомендувати її до вживання я не можу.

 

 

Завідувач Золотоніського

районного відділу    

Володимир КАРПЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь