Антоніна Уманець про реабілітаційні послуги в медзакладах області

Дата: 04.08.2023 09:18
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Реабілітація ветеранів і цивільних – одне із пріоритетних  завдань медичної сфери Черкащини. 15 закладів охорони здоров’я області уже уклали відповідні договори з Національною службою здоров’я України. Зокрема, 9 із них працюють за напрямом реабілітації дорослих і дітей у амбулаторних умовах. Ще 6 надають послуги у стаціонарі. Про це повідомила начальниця обласного управління охорони здоров’я Антоніна Уманець на брифінгу.

Як вона зауважила, лише в одному реабілітаційному відділенні медзакладу області впродовж минулого року пролікували понад 1000 пацієнтів. Зокрема, із впровадженням амбулаторного етапу реабілітації.

–  Цьогоріч у цьому ж закладі медпослуги вже надали 596 пацієнтам, – додала Антоніна Уманець. – На рівні області працюємо над розширенням спектру послуг медичної реабілітації.  Також налагоджуємо співпрацю із благодійними фондами та організаціями. Це дозволяє оновлювати обладнання в лікарнях, закуповувати найнеобхідніше. Питання  надання якісної медичної реабілітації завжди на контролі начальника ОВА.

Водночас в області продовжують працювати над реалізацією проекту з медичної реабілітації. У його межах планують закупити нове обладнання до медзакладів, збільшити кількість ліжок. Особлива увага зосереджена на навчання медпрацівників. Тому вже  цього місяця розпочнуться курси для лікарів зі спеціалізації «Фізична та реабілітаційна медицина».

Докладніше у відео:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь