Долати стрес та підтримувати один одного: МОН запроваджує нову програму для освітян

Дата: 02.08.2023 15:35
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Міністерство освіти і науки України запроваджує нову програму підвищення кваліфікації для педагогічних працівників «Плекання резильєнтності в освітніх закладах».

Резильєнтність 一 це набір рис особистості, які допомагають долати стрес та важкі обставини конструктивним шляхом.  Курс стане частиною пріоритетного проєкту «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти» Міносвіти, що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олени Зеленської.

Головна мета програми – навчити освітян та практичних психологів закладів освіти навичкам та знаннями, що дозволять їм піклуватися як про своє психічне здоров’я, розвиваючи власну стресостійкість, так і застосовувати техніки оволодіння стресом, зняття емоційної напруги та плекання психологічної стійкості у роботі з учнями.

До переліку компетентностей, що вдосконалюватимуться зокрема входять:

практичні навички щодо ідентифікації та активізації життєвих цінностей;

здатність організовувати та надавати психологічну допомогу (індивідуальну та групову);

ефективно вирішувати поширені труднощі в колективах, пов’язані з сучасними викликами у сфері психічного здоров’я, поведінковими особливостями учнів;

визначати та керувати емоційним кліматом в колективах, наповнювати діяльність ресурсними й психологічно корисними активностями.

Розробником програми є Український інститут когнітивно-поведінкової терапії. Вона передбачена для широкого кола педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Програма дозволяє навчатися очно, дистанційно або за змішаною формою. Заняття згруповані у три модулі: «Модель резильєнтності для педагогічних працівників», «Модель резильєнтності у роботі з класами/групами», «Психологічне консультування техніками когнітивно-поведінкової терапії на основі моделі резильєнтності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь