День Державності

Дата: 28.07.2023 15:47
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Відзначаємо День Державності та відстоюємо свою Державність водночас.

Самодостатня нація із глибоким історичним корінням завжди має на що оглянутися. І Україна не є винятком із даного правила. Продовжуючи утвердження принципу державницького спадкоємництва, маємо вкотре звернутися до витоків та еволюції української державності.

Яку ж дефініцію зараз вкладаю у зміст даного поняття?

Державність - це комплекс інститутів політики, культури, що діють на визначеній території, населеній національною спільнотою, пов'язують її в компактну цілісність і забезпечують розвиток у сучасному та майбутньому.

Процес становлення державницької ідеї, розвитку державотворчих процесів в Україні має більш як тисячолітню історичну традицію. Початками її є існування княжої Антської держави, державного об'єднання полян Русі, а відтак об'єднання Руської держави з центром у КИЄВІ. Наступними були етапи ісування Галицько Волинська держави, Литовський період української державності, доба героїчного козацтва та період Гетьманщини, доба революції та вкотре відродження української державності УНР- ЗУНР, Карпатської України. Тож, як бачимо, є на що поглянути в історичному екскурсі.

А тепер повернімось до сучасності.

Вже ось сотні років, ми відбиваємо ворожі напади, потерпаючи від війни, у першу чергу від наших північних сусідів, які так наполегливо набивалися нам у «так звані старші брати» і провадять наратив про «фейковість» нашої державності.

Нам вдалося зберегти свою ідентичність крізь віки-століття, об’єднатись у велику і неподільну Україну, об’єднатись навколо спільної ідейної цінності – навколо української державності. Вкотре і знову!

Переконані, що відстоїмо свою державність і зараз!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь