Щодо використання безпітотних  літальних апаратів

Дата: 18.07.2023 14:02
Кількість переглядів: 102

Фото без описуСтаттею 19 Конституції України встановлено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

У зв’язку із широкомасштабним військовим вторгненням російської федерації на територію України та введенням в Україні правового режиму воєнного стану, відповідно до частини другої статті 9 Закону України „Про правовий режим воєнного стану“, Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 „Про введення воєнного стану в Україні“, затвердженого Законом України „Про затвердження Указу Президента України „Про введення воєнного стану в Україні“ від 24.02.2022 № 2102-IX (зі змінами), в країні введено воєнний стан.

З огляду на вищезазначене, використання повітряного простору України заборонено для польотів всіх повітряних суден цивільної авіації, включаючи й безпілотні повітряні судна.

Для використання безпітотних літальних апаратів «БпЛА» для проведення  робіт з внесення засобів захисту рослин, товариство повинно звернутися до Черкаської обласної військової адміністрації з клопотанням щодо надання погодження на використання безпілотних повітряних суден (агродронів) для проведення робіт з внесення засобів захисту рослин з обов’язковим зазначенням дати, часу та місця проведення робіт, висоти польоту, типу літального апарату, який буде проводити роботи на кожній конкретній ділянці та контактних даних відповідальної особи (П. І. П., номер телефону, електронну адресу).

Водночас, до Черкаської обласної військової адміністрації має надійти письмове звернення від сільськогосподарського товариства (замовника робіт) про необхідність залучення агродронів підприємства (виконавця робіт) для внесення засобів захисту рослин на конкретних земельних ділянках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь