В Україні представили результати пілотування проєкту «Оновлена інформатика — IT-студії»

Дата: 13.07.2023 16:23
Кількість переглядів: 72

Фото без описуМіністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України в межах програми EU4DigitalUA представили фінальні результати пілотного проєкту «Оновлена інформатика — IT-студії». Підсумки пілотування підбили разом з учасниками проєкту під час онлайн-мітапу.

Штучний інтелект, віртуальна реальність, хмарні технології, великі дані та робототехніка — це наша нова реальність. Все починається зі школи, тому вирішено переосмислити шкільний предмет й оновити зміст шкільної інформатики. Пілотний проєкт «Оновлена інформатика — IT-студії» стартував у вересні 2022 року. Учасниками пілоту стали 73 вчителі з 50 шкіл. 100% вчителів-учасників пілотування готові рекомендувати розроблені ресурси колегам (зокрема, за умови доопрацювання — 5%).

Освітні ресурси ІТ-студій структуровано за такими змістовими лініями: цифрова грамотність, аналіз даних і моделювання, медіатворчість, цифрове громадянство та основи програмування.

Вчителі високо оцінили подання навчального матеріалу, зокрема в 4-й чверті, вправи для самостійного виконання, практичні завдання та кейси. Середня оцінка розроблених ресурсів четвертої чверті — 4,7 із 5.

Пілотування ІТ-студій в українських школах є прикладом використання найкращих європейських та міжнародних практик для створення цифрового освітнього середовища. Дослідження, виконані іспанськими експертами в межах EU4DigitalUA щодо різних методів навчання інформатики, цифрового оцінювання, а також визначення вимог до цифрових компетенцій школярів, стали важливими елементами у формуванні нових освітніх ресурсів.

«З наступного навчального року понад 4 мільйони українських школярів зможуть навчатися за оновленими освітніми ресурсами ІТ-студій. Це означає, що 4 мільйони школярів матимуть якісно новий підхід до освіти — з максимальним фокусом на практиці та адаптації до нової цифрової реальності», — зазначає Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції.

Протягом року проєкт тісно співпрацював з ІТ-кластерами: Харківським, Одеським та Львівським. Це дозволило отримати зворотний зв’язок щодо оновленої інформатики та якісну технологічну експертизу. Наразі процес пілотування освітніх ресурсів завершено, відбувається доопрацювання відповідно до отриманого зворотного зв’язку.

Слідкуйте за подіями проєкту на лендингу — https://osvita.diia.gov.ua/it-studios


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь