Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 03.07.2023 10:57
Кількість переглядів: 62

30.06.2023р. близько 02:11 в смт Чорнобай по вулиці Центральній в палаті терапевтичного відділення (одноповерхова будівля) КНП “Чорнобаївська багатопрофільна лікарня” сталося коротке замкнення електромережі без подальшого горіння, що супроводжувалося тлінням матраца. Черговим караулом 6-го ДПРП (1АЦ, 4 особи) надавалася допомога персоналу закладу по евакуації пацієнтів відділення (всього 11 осіб) та припинено тління матраца. Постраждалих немає.

 

З початку року в Черкаській області зареєстровано 34 пригоди, внаслідок яких 22 особи загинуло (з них 4 дитини) та 7 осіб врятовано.

Шановні громадяни, пам'ятайте – відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах. Не запливайте за межу купання в акваторії, позначену буями. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях, не стрибайте у воду зі споруд, не пристосованих для цього.

Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 219 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 88 сучасних боєприпасів: реактивних снарядів - 1 од., артилерійські снаряди - 4 од., гранати - 5 од., набої - 75 од., гранатометний постріл - 1 од., БЧ КР - 1 од., БЧ БпЛА - 1 од.;

- 131 боєприпас часів 2-ї світової війни: авіабомби - 2 од., артилерійські снаряди - 95 од., мінометні міни - 19 од., протипіхотні міни - 1 од., протитанкові міни - 2 од., гранати - 10 од, реактивний снаряд - 1 од., набої - 1 од.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

 

На Золотоніщині рятувальники розвивають рух добровольців

Одним з пріоритетних напрямків роботи співробітників ДСНС є розбудова ефективної мережі добровольчих підрозділів, оскільки кожен утворений такий підрозділ – величезний внесок в підвищення рівня безпеки громадян.

З метою обміну досвідом та налагодження взаємодії між добровольчими формуваннями, відбулася зустріч керівництва Зорівської територіальної громади та Добровільної пожежної команди села Благодатне Золотоніської територіальної громади.

Добровільна пожежна команда села Благодатне утворена відносно недавно, але вже показала свою ефективність та важливість. Присутні ознайомились з наявною технікою та спорядженням, принципами роботи та основними завданнями добровольців. Окрім реагування на надзвичайні ситуації, добровольці беруть участь у проведенні профілактичних занять та уроків з дітьми. Все це в комплексі дає позитивний результат - підвищення культури безпеки населення.

Переконані, що такий обмін досвідом між громадами є надзвичайно важливим та матиме позитивний результат.

 

 

Фото без описуНа часі жнива — рятувальники вживають заходів щодо запобігання пожеж у полях

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС провели профілактичний рейд сільськогосподарськими підприємствами, щодо їх готовності до жнивної кампанії.

Під час рейду фахівці Служби порятунку оглянули стан техніки, яка задіяна в полі, приміщень для зберігання зернових культур та наявність первинних засобів пожежогасіння.Фото без опису

Також рятувальники наголосили аграріям на дотриманні правил пожежної безпеки під час роботи в полі, звернули увагу на діях у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

На завершення, співробітники ДСНС провели з працівниками підприємств заняття щодо дій у разі виникнення пожежі та користування вогнегасниками.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь