Уряд виділить субвенції для створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства

Дата: 13.06.2023 14:52
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

За ініціативи Міністерства соціальної політики України було проведено координаційну нараду з обласними та Київською міською військовими адміністраціями щодо створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Ця ініціатива може бути реалізована цьогоріч шляхом субвенції з держказни місцевим бюджетам. Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті передбачено 175,4 млн гривень.

Учасники обговорили питання щодо особливостей Порядку та умов реалізації субвенції в поточному році та ризиків, які можуть виникати на тлі війни.

Розширення мережі таких спеціалізованих служб — один із пріоритетних напрямів роботи Мінсоцполітики. Реалізація цієї ініціативи дасть можливість охопити якісними, доступними та своєчасними соціальними послугами людей, які опинилася в кризі, в тому числі серед внутрішньо переміщених осіб: забезпечити безпечне тимчасове цілодобове перебування, надання психологічних, соціально-побутових, медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до людини.

Користуючись державною субвенцією, місцеві органи виконавчої влади зможуть створити притулки, денні центри, консультативні служби, які надаватимуть послуги людям, які постраждали від домашнього насильства та допомагатимуть їм повернутися до повноцінного життя.

Нагадаємо, завдяки субвенції, яка реалізовувалась у 2021 році, 124 громади отримали кошти для створення та покращення діяльності спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, зокрема – притулків, денних центрів, консультативних служб, придбання автомобілів для мобільних бригад при притулках.

Загалом на території України завдяки реалізації субвенції створено 30 нових притулків, 38 нових денних центрів, 58 нових консультативних служб, придбано 40 автомобілів (із 41 запланованого) для мобільних бригад, які діють при притулках, та покращено рівень надання соціальних послуг у 16 наявних притулках.

За інформацією Міністерства соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь